Kiváló 2019. novemberben, kollégákkal járt ittÉrtékelt: 2019. november 30.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A Mátka az utóbbi idők egyik kiemelkedő élménye volt. Nagyon tetszett a modernül magyaros beltér, és az is, hogy az étlap a hagyományos magyar konyhára épít, azt prezentálja korszerű felfogásban. A kacsamáj-terrine (3390) finom volt, az epres mártást lecserélném valami mutatósabbra, az erdei gombakrémlevest (1890) mind tálalásra, mind ízre a csúcskategóriába sorolom, akárcsak az édesköménnyel körített remekül hőkezelt, bőrén sült fogast (3590) és a Rákóczi túrós ihlette túrógombócot (1690). Kifogástalan volt a kiszolgálás is. Megérdemelt 5 pont, minden rovatban, egyedül az ár/érték arányt mondanám átlagosnak. A Gozsdu táján ilyen szintű ételekre ennyit kell fizetni manapság. 12% szervízdíjat számolnak fel. Külön meglepetés volt, hogy egyszer csak bejött a Séfek Séfjéből ismert döntős Cser Ádám, akiről megtudtuk, hogy egy hónapja az étterem séfje.
A Mátka jelenleg a Gozsdu Udvarban az egyik legjobb étterem. Idén márciusban vette át a jelenlegi tulajdonos a helyet, először olasz vonalon próbálkoztak, de rövid idő múlva inkább a magyaros, de modern konyha felé vették az irányt. Nekem a bennünket kiszolgáló pincér fiatalember az elején kissé...