Orosz bisztró a Lőrinc pap téren, a Darányi palota épületének földszintjén, hagyományos orosz ételek és italok, némiképp modern köntösben, fiatalos hangulatban, lendületes újító konyhával. Nyáron kiülős terasz üzemel. Tavaly nyáron jártam náluk első alkalommal a kollégáimmal, az első benyomás is abszolút meggyőző és pozitív volt, de öröm volt tapasztalni, hogy az ételek ugyanolyan finomak maradtak.
Az étlap eléggé stabilnak tűnik. Idén márciusban az Utazás kiállításon is saját kis bisztróval jelentkeztek Oroszország standja mellett. Az árfekvés nem annyira olcsó, inkább középkategóriásnak mondanám, viszont kiadós, tartalmas ételeket készítenek, átlagos, nem kicsi adagokat. A kínálatból ettem borscsot helyben sült házi kenyérrel, blincsikit, azaz fűszeres sült disznóhússal - a pulled pork-hoz tutnám hasonlítani - töltött palacsintát tejföllel, pelmenyit zöldborsóval és lazaccal töltve. A főételek többsége 3000 Ft körüli. Desszertek és levesek 1300 Ft-ért. Az itallapon 12 féle orosz vodka mellett kvasz, tarhun, örmény ásványvíz és orosz sör (Zsigulevszkoje) is szerepel. Segítőkész, kedves és humoros személyzet, fiatalos lendülettel.
Idei turnézésaim egyik legkellemesebb meglepetése a Matrjoskja bisztró volt a Lőrinc paptéren. Pazar dizájn, marasztaló hangulat, kedves kiszolgálás, elfogadható árak és jól eltalált ízek jellemzik a helyet. Minőségi, friss alapanyagok, kényelmi termékek mellőzése.
Maguk készítik a marinált heringet, a paradicsomos halat, mindkettő remek, jó kísérője a vodkának, amiből három szinten is kínálnak kóstolót, alapfokon, emelt fokon és a csúcsminőséget is, persze magasabb áron, megkóstoltatják az arra kíváncsiakkal. A vodkakóstolókhoz savanyú uborkát adnak, stílszerűen. Igen jó volt a padlizsán”tatárjuk” is, végül a saját készítésű marinált erdei gombájuk sem okozott csalódást. Szép a borlap. Még jövünk.