A Mátyás Pékségek közül ez a legkisebb egység, amely helyileg a VIII. kerületben, a Baross utcában a trolimegállóban található. A legkisebb azt jelenti, hogy egyidejűleg legfeljebb 3 vásárló fér el a pultnál, de így már ki- és bemenni csak lapjával lehet. Ebből adódik, hogy leginkább elviteles hely, s a kínálat szűkebb, mint a fő egységben a Mátyás téren.
Sütöde is ott van helyben, a kenyeret, pékárut onnan szállítják át ide, igaz, nem nagy a távolság köztük. A Pastel de Nata éppen kifogyott, a kirakatban lévő mintadarab nem friss, az csak mutatóban van kihelyezve, így jobb híján egy túrós táskával vigasztalódtam (590 Ft), ami friss volt, átlagnál nagyobb méretű, de sajnáltam, hogy meg volt szórva a teteje porcukorral. Ezt nem kellett volna, no mindegy. Ha már választani lehet, inkább a többi nagyobb Mátyás Pékséget preferálom, mert ott kényelmesebben le lehet ülni helyben is. Itt is van kávé, de elvitelre. Érdemes viszont a hot dogot kipróbálni, 650 Ft-ért szerintem nagyon megéri.