Bereznay Tamással és Huszár Krisztiánnal, valamint balkán konyhával nyitott meg újra a budapesti Meat Boutique a Lánchíd utcában, a Clark Ádám tér közelében. Aki járt már itt korábban az étterem 2014-es nyitása óta, annak lesznek apróbb meglepetések. Egyrészt, bár továbbra is a húsokról szól az étlap, az új koncepcióban a balkáni fogásoké a főszerep.
A korábban ismert látványkonyha helyére egy deli került, a mosdó pedig az emeletre, ahol egyébként további asztalok vannak. Az étlapon báránygerinc, báránylapocka, báránypacal, rib-eye steak, borjúkolbász, oldalas és csevapcsicsa is szerepel. A köretek mezze méretűek, így a fő fogások mellé egyszerre többfélét is kóstolhatunk. A desszertek között pedig muszáj kiemelnem a baklava-t, ami konkrétan forrón érkezik az asztalra, és fantasztikusan finom!
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ha akad 1-1 olyan hétvége, amikor a gyerekek a nagyszülőknél vannak, azt próbálom tartalmasan, városnézéssel, múzeumlátogatással tölteni, esetleg valamelyik fürdőnk felkeresésével indítani a napot. Egy ilyen szombaton a budai Várba tartottam a Lánchíd felől gyalogosan és a Lánchíd utcában a Meat Boutique nevű étterembe tértem be.
Szerencsém volt, bár elég korán indultam neki, már reggel 8-kor nyitnak, 8-11 óra között reggeli menüt kínálnak. Bár jelszavuk a "húst hússal", azért a vegetáriánusok sem maradnának itt éhen. Már a reggeli étlap is tartalmaz izgalmas fogásokat, pl. Egg Benedictet, lazacos briós szendvicset, Boutique sonka-tálat. Végül mégis valami egyszerűt választottam, sonkás rántottát (770 + 270 Ft a feltét) Café Lattéval (670 Ft). A kiszolgálás kedves, fiatalos, mégis profi, mosolygós. 12% kötelező szervizdíjat számolnak fel, sajnos ez az első kerületben még kevésbé igényes és színvonalas helyeken is megszokott.
A Meat Boutique hangulatos, a modernitást alapvetően fogyasztható, élvezhető, tetszetős módon képviseli, bár a mindenféle színű székek és a lila szódásüveg kissé zavarja a szemet. Annál találóbb viszont a falfestés, mely különböző ikonikus steakeket ábrázol a Porterhouse-tól a Rib-Eye-on át a T-Bone-ig.
Tetszett a látványkonyha is. Rendeltünk egy adagot a ház hamburgeréből, egy plejszkavicát valamint egy adag mangós tejbegrízt. Mindhárom fogásunk remek volt, mind tálalásban, mind az ízek és az állag tekintetében. A pljeszkavica zsemléje külön kiemelést is érdemel, akárcsak az intenzíven gyümölcsízű mangómártás s a selymes, tejszínes, ügyesen ízesített tejbegríz. A borlap a magyar élvonal nedűiből válogat, de kapható néhány külföldi tétel is, mi Figuláék 2013-as Sáfránykert Olaszrizlingjét választottuk, mely megfelelő hőfokon érkezett s hozta a megszokott formáját. A kiszolgálás udvarias, az árak pedig a helyhez illően magasak, de nem irreálisak.
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
Ön a tulajdonos, üzemeltető?
Használja a manager regisztrációt, ha szeretne válaszolni az értékelésekre, képeket feltölteni, adatokat módosítani! Szívesen értesítjük arról is, ha új vélemény érkezik.