Kiváló 2024. januárban, a párjával járt ittÉrtékelt: 2024. január 25.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Bereznay Tamással és Huszár Krisztiánnal, valamint balkán konyhával nyitott meg újra a budapesti Meat Boutique a Lánchíd utcában, a Clark Ádám tér közelében. Aki járt már itt korábban az étterem 2014-es nyitása óta, annak lesznek apróbb meglepetések. Egyrészt, bár továbbra is a húsokról szól az étlap, az új koncepcióban a balkáni fogásoké a főszerep. A korábban ismert látványkonyha helyére egy deli került, a mosdó pedig az emeletre, ahol egyébként további asztalok vannak. Az étlapon báránygerinc, báránylapocka, báránypacal, rib-eye steak, borjúkolbász, oldalas és csevapcsicsa is szerepel. A köretek mezze méretűek, így a fő fogások mellé egyszerre többfélét is kóstolhatunk. A desszertek között pedig muszáj kiemelnem a baklava-t, ami konkrétan forrón érkezik az asztalra, és fantasztikusan finom!
Ha akad 1-1 olyan hétvége, amikor a gyerekek a nagyszülőknél vannak, azt próbálom tartalmasan, városnézéssel, múzeumlátogatással tölteni, esetleg valamelyik fürdőnk felkeresésével indítani a napot. Egy ilyen szombaton a budai Várba tartottam a Lánchíd felől gyalogosan és a Lánchíd utcában a Meat...
A Meat Boutique hangulatos, a modernitást alapvetően fogyasztható, élvezhető, tetszetős módon képviseli, bár a mindenféle színű székek és a lila szódásüveg kissé zavarja a szemet. Annál találóbb viszont a falfestés, mely különböző ikonikus steakeket ábrázol a Porterhouse-tól a Rib-Eye-on át a...