Hétköznap este tértünk be egy sörre, miután azt olvastuk, hogy remek a sörkínálat, és egész közel van a kocsma a lakásunkhoz. Romkocsmaként nevezi meg önmagát, ezt a hangulatot itt nem a vakolatlan téglafal, hanem a 70-es évek lakótelepi lakásainak kidobott berendezéseivel éri el.
A bútorok nemcsak öregek, de szakadtak is, kárpittisztitáson évek óta nem estek át, mindez kiegészül rengeteg üres whiskys üveggel,- 40 éve divat volt ezeket használni dísznek - meg régi rádióval. Elég kaotikus az egész, de mégis van egy sajátos atmoszférája. Az italválaszték fantasztikus, 10 féle csapolt házi sör - világos, barna, búza, vörös- 30-40 féle üveges, whiskyből pedig 70 féle kapható. Az árak egészen barátságosak, a csapolt barna sör 400 Ft, a csapolt vörös sör 500 Ft volt, a legdrágább csapolt sör egy 8 % alkoholtartalmú cseh különlegesség 700 Ft-ért. ( korsónként ) Összességében jó kis hely, mások is szeretik, mert félreeső volta ellenére közel telt ház volt.
Az ember már-már azt hinné, hogy nem érheti nagy meglepetés és legalább a kézműves sörök világában előbb éri el egy igazán jó hely megnyitásának híre, mint hogy belebotoljon. Nos, a Mélypont léte nem erről szól.
Két jóbaráttal egy zártkörű, az Uránia moziban tartott filmbemutató után kocsmaturnéra indultunk, tulajdonképpeni célpontunk a Csendes-társ, majd a Púder volt, de a Magyar utcán haladva figyelmesek lettünk a Mélypont nevű romkocsmára. Bementünk s bizony olyan pult fogadott, ami párját ritkítja. Csapon vagy 10-15 remek sör, palackban is jó néhány s mindemellé igen komoly tömény választék. Mi a sör mellett maradtunk, hárman háromfélét ittunk. Ketten cseh kisüzemi söröket, így aztán fel sem tudom pontosan idézni, hogy mit, nevük megjegyezhetetlen, annyi biztos, hogy jó volt. Egyikünk pedig egy magyar IPÁ-t rendelt, ami nagyon jónak bizonyult. A beltér romkocsmás, élvezhető, viszont a zene, az borzalmas volt. Úgyhogy nem is időztünk, hanem miután felhörpintettük söreinket el is húztuk a csíkot. Ételek nincsenek, az ételrovatban az italválasztékot díjaztam.