Gyakorló mixer fiúk

Mericano GastroBar BudapestMericano GastroBar Budapest a térképen

Átlagos 2015. júniusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2015. június 1.
A Sas utca páratlan oldalán nyitott meg néhány hónappal ezelőtt a Mericano Bar. Magukat úgy jellemzik, hogy egy amerikai koktélbár és az olasz konyha keresztmetszete. Mivel a külső portál ugyanolyan, mint a szomszédos Café Kör éttermé, először azt gondoltam, ugyanarról a cégről van szó, de kiderült, ez nem így van, a tulajdonos a La Coppola éttermet birtokolja.
A berendezés abszolút puritán, nagy belmagasságú boltíves térben téglafal csak úgy simán, vakolat és festés nélkül, fent széles fémcsövek futnak, mintha még most épülne az egész, egszerű barna bárszékek és magas asztalok. A falaknál gyertyaégők, sejtelmes megvilágítást adnak.
Ebédidőben olyan menüt kínálnak, hogy 1 pohár bor vagy üveg víz mellé 1 pizza vagy 1 saláta (csak rukkola saláta) vagy 1 piadina választható, majd a végén egy kávé. Mindez szervizdíjjal együtt 1.639 Ft-ért. A pizzák közül sonkás-gombásat választottam.
8-10 perc várakozási időt ígértek, ezt tartották is, a pizzát a vendég szeme láttára készítik el és teszik a sütőbe. A pizza nem volt rossz, vékony tésztás, agazdagon volt meghintve gombaszeletekkel és hajszálvékony sonkacsíkokkal, de nem volt benne semmi extra, semmi különleges. A pizzaszósz jellegtelen, észrevehetetlen volt. Méretre normál méretű volt, ami azt jelenti nálam, hogy egy felet bírok megenni belőle egyedül, a másik felét viszont készségesen becsomagolták (a csomagolásért nem számítottak fel díjat).
Egész ott tartózkodásom alatt az volt a "program", hogy vagy 7-8 felszolgáló fiú a mixerek dobálását és pörgetését gyakorolta. A kiszolgáló fiatalember elmondta, hogy már az esti programra készülnek. Este koncerteket is szoktak tartani, olyankor gyakorta teltházzal üzemelnek, aznap este is valami nagy buli volt készülőben.
Az italkínálatuk pazar. Minden helyen leírják róluk, hogy 42 féle whiskey-t tartanak a világ minden tájáról és van kézzel festett koponyás üveges tequila is. Én munkaidőben és autóval voltam, úgyhogy még az egy pohár bort sem ihattam meg.
Ételek / Italok:Átlagos
Kiszolgálás: