Pozitív értelemben nem változott sok minden az évek során. Továbbra is változatlan helyen és koncepció szerint működik a kerékpár boltba és szervízbe oltott újhullámos kávézó. A kávé továbbra is kitűnő, a biciklikhez meg továbbra sincs semmi közöm, nem is értek hozzá, sőt, hovatovább biciklizni sem tudok.
A kávét a La Marzocco kávégépben főzik, ez kb. a kávégépek Ferrarija, csúcsminőség. Egy hibátlan Cortadot ittam, nem valami olcsón, de sajnos itt tartanak ma az árak, nem kiugró (750 Ft). Az eszpresszó 650 Ft, a latte 950 Ft. A kávét lehet dupla, azaz doppio változatban is kérni, ha valakinek még nem elég magas a vérnyomása, nekem elég volt egy szimpla is. Készítenek filteres kávét is (1100 Ft). Étel nincs sokféle, kétféle grillezett panini melegszendvics (1500 Ft), sajtos vagy sonkás, répatorta, áfonyás sajttorrta (1100 Ft). A kávén kívül Funky Forest prémium kategóriás kis üveges 100%-os préselt gyümölcsleveket is ihatunk (790 Ft), az alma-gyömbért kóstoltam, nekem bejött. A bejárat előtt terasz nincs, de az ablakba be lehet ülni ilyen kis sámlifélékre. Kávét otthoni elkészítésre "zacskóban" is vásárolhatunk.
Eredendően kerékpár szaküzlet és szerviz, amelyet 5-6 évvel ezelőtt nyitottak meg a Mester utca elején. A biciklik maradtak, de pár év elteltével egy specialty kávézót is bele-applikáltak az üzletbe. Belépve mindenütt kerékpárokat és hozzá kapcsolódó felszereléseket láthatunk, a bal oldalon középen kialakított pult a kávézó szekció.
A pultot hófehér San Remo kávégép uralja. Világos és közepes pörkölésű ún. savas kávét főznek, az alapanyagot a Kávékalmár biztosítja. A tej a Hétforrás családi gazdaságból érkezik. Tartanak még bio gyümölcsleveket, Hungarika bio nektárt (450 Ft), Tikkadt Szöcske italt (450 Ft), házias, részben gluténmentes tortaszeleteket, helyben készült bagel szendvicset és egyszerűbb péksüteményt, egy vajas croissant 300 Ft. A fenyőasztalokon virágdísz és barna cukor, valamint bekészítve tisztított víz és poharak. Egy eszpresszó 400 Ft-ba került, a tej nem feláras és fel volt főzve tejhabbal. A benti rész mellett kiülős teraszka is van.
A Coffee and Bike nevű kávézót a csúcskávézók közé sorolják a hozzáértők, egy-két toplistán találkoztam is a nevükkel. Tavaly augusztusban egy kedves ismerősömmel voltunk már ott, de épp zártak és nem szolgáltak már ki. El kellett teljen fél év mire újra próbálkoztam.
Szerencsés véletlen volt, hogy egy régi jóbarátommal akadtunk össze, aki abban az utcában lakik, mint kiderült. Úgyhogy együtt ültünk be egy kávéra és egy croissantra. A kávé (400) remek volt, nagyon koncentrált, kellően savas, igazi hiperkávé, a croissant (300) jó. A belteret a biciklik uralják. Jó hely ez, 400 forintért egy ilyen kávé abszolút rendben van az ár/érték arány szemszögéből (Vö. a Costa café 550 ft-os kávéjával, mely bár átlag feletti, de nem éri el ezt a szintet. )