A Mészár Steak Kitchen a belváros szívében fekszik, 2016 óta sütik rostlapon és lávaköves grillen a húsokat, amiket a város leghíresebb hentesétől, Gál Józsitól szereznek be. Az étlapon találunk hátszínt, herzcapfnit, fehérpecsenyét, bélszínt, házmester szeletet és rostélyost is.
Tovább olvasom >>
Tobai Róbert séf a kiváló marhahúsokhoz változatos köreteket, feltéteket kínál, aki pedig nem csak a steak élményre vágyik, annak a bisztró fogások lesznek az igazán fogára valóak.
A Ferenciek tere metró közelében 2015 novemberében megnyitott hús-centrikus étterem. Karakteres vörös-csokoládébarna színek a dekorációban, modern, de barátságos berendezés. Elegáns, drága, kicsit puccos helynek tűnik kívülről a lesötétített ablakokkal, de belépve ez a negatív előérzet teljesen megszűnik.
A személyzet jól képzett, udvarias, de ugyanakkor közvetlen. A normál étlap áraihoz képest meglepően kedvező áron, 1680 Ft-ért ehetünk 2 fogásos menüt (leves vagy előétel + főétel). A napi menünk kívül heti ajánlat és steak ajánlat közül is választhatunk, ebben meglepő, ritkaságszámba menő húsételek is felbukkannak, például az sertés agyvelő, ami számomra biztosan bevállalhatatlan. A pecsenyemáj és a brassói is elsőrangú volt. Csinos a tálalás, finom a magvas házi rozskenyér, friss, ress a zöldség. Az adag bőséges. Két fogással abszolút jóllaktam. 10% szervizdíjat számolnak fel. Bankkártyával lehet fizetni.
Gál József neve, akit a Hegyvidék üzletközpont Mészár Steak nevű egységéből ismer az ínyenc közönség, fogalom a szakmában. Csúcséttermek rendelnek tőle mindmáig, s ínyencek zarándokolnak el hozzá, hogy érlelt húsokat vegyenek. (Én orrolok rá bizonyos mértékig, mert megtagadta tőlem a lehetőséget, hogy a pultját lefotózzam, de attól elismerem az erényeit.
) Apám nála vette pár éve az akkori szilveszter legnagyobb attrakciójának számító gigantikus T-Bone darabot, amiből aztán egy egész nagy társaság evett. Sejthető, hogy mihelyt hírét vettem, hogy étteremhez adja a nevét a híres mészáros, alig vártam, hogy meglátogassam. A nemrégiben ez össze is jött. Az étlap három részből áll, van egy heti illetve napi ajánlat, van a steak étlap és van az állandó étlap. Mindegyik csupa olyan fogást tartalmaz, amit az ember szívesen megenne. Költségkímélés okán tartózkodtunk a steakevéstől, egy-egy steak 10. 000 ft fölé is ugorhat, mondjuk egy porterhouse. Így is megkóstoltunk egy sor ételt, melyek egytől egyig ízletesek voltak. Az adagokon egyes ételek esetében lehetne emelni, de volt ahol tökéletesen mérték azt be, például a desszert fronton. A kiszolgálás jó, bár lehet még rajta javítani, az üzletvezető a stabil pont, ő nagyon jól kommunikál, figyel, érdeklődik, segít. A pincérek is készségesek, de nem könnyű elkapni őket. A beltér ipari, kifejezetten hangulatos, s nagyon jól van megválasztva a háttérzene. Az itallap nem túl bő, de a szomszédos Judy’s borbárból bármit át lehet hozni.
Az orosz Bábuska étterem helyén nyílt meg az étterem október második felében. Többször elsétáltunk előtte már az átalakítás idején is, így a nyitás után nem sokkal ki is próbáltuk. A frissen nyitott étterem előnyei itt is tetten érhetőek, a személyzet még lelkes, igyekszik udvarias lenni.
A díszítésben is a hús kap központi helyet, nemcsak az étlapnál. Az ételválasztékot heti menü egészíti ki, ezek kedvezőbb áru ételek. Az állandó ételek ára a környék árszínvonalának megfelelő, azaz elég magas, különösen az adagok nagyságára figyelemmel, az ételek szinte eltűnnek a hatalmas tányéron. Sült csülköt és borjú bécsit rendeltünk, leves csak gulyásleves és orja leves volt, egyik sem illett szerintem egy nehezebb húsétel elé, érdemes lenne a levesválasztékot bűvíteni könnyebb húslevessel vagy akár hús nélküli levessel. Az ételek elkészítése nem volt túl sikeres, a csülök picit túlsütött lett, még éppen élvezhető volt, a borjúbécsi inas húsból készült, a hozzá adott burgonya saláta túl ecetesek tűnt. Jó ötlet az ételek elkészültére való várakozás közben grátiszként felszolgált pirítós a mészár steak vajnak nevezett zsírkészíménnyel. A sörválaszték átlagos, a borválaszték széles körű, de meglehetősen drága, főleg úgy , hogy szóda helyett méregdrága ásványvízzel lehet csak higítani. Az étteremben példás a tisztaság, de a mellékhelyiségre ráférne a gyakoribb takarítás. Összességében hangulatos hely közepes konyhával.
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
Ön a tulajdonos, üzemeltető?
Használja a manager regisztrációt, ha szeretne válaszolni az értékelésekre, képeket feltölteni, adatokat módosítani! Szívesen értesítjük arról is, ha új vélemény érkezik.