A december végi "túránk" legvidámabb állomása volt a Mészöly Söröző, amely a Bartók Béla út páros oldalán található. Tipikus régivágású, retróba hajló ivó ez kommersz italokkal, viszont egy spontán buliba csöppentünk be, ahol igazán szívélyesen fogadott bennünket a pultos hölgy és a vendégek is, akik egy baráti kört alkottak.
Névnapot ünnepeltek és már a tetőfokára hágott a hangulat, hangos közös énekléssel egybekötve, magyar retró slágerek voltak terítéken. Mindenkinek mosolyt, jókedvet csaltak az arcára annak, aki aznap este ide betért. A csapon Dreher (790 Ft/ korsó), Peroni és Pilsner Urquell (890 Ft/korsó) sörök, nem jöttünk lázba egyiktől sem. Kraft söröket üvegesben sem tartanak, nincs itt ilyesmire igény. A ház borának decije 180 Ft, bizony, még Budán is találni ilyen árakat 2024 decemberében. Olaszrizling, Szürkebarát, Cabernet, a további részleteket - pincészet, borvidék - fedje jótékony homály. . . A többi ital is olcsó volt, a 4 centesnek írt Royal vodka 560 Ft, ennyiért kaptunk egy "felest". A szóda decije is csupán 80 Ft-ba került. A Szicsek pálinkák is baráti áron voltak, 840 Ft-ért, körtét és cigánymeggyet kóstoltunk. Ár-érték arányban szerintem ez igazán korrekt. Ételeket nem tartanak, hacsak a bolti chipszet nem tekintjük annak. Téli időszakban készítenek forralt bort, 250 Ft/dl. Már csak a pultnál volt hely, talponállóztunk, de egyébként is csak két asztal van, illetve kint a járdán egy kis terasz.