Újhullámos kávézó és szendvicsbár a 11. kerületben, félszuterénban, a Bartók Béla útról lekanyarodó egyik mellékutcában. Elég korán zárnak (papíron 6-kor, de 5 után már eléggé leszűkül az ételkínálat), így csak 2. alkalomra sikerült betérni hozzájuk. A szendvics esetükben bagel, amelyek minden esetben frissen készülnek, 8 féle Metropolisos kreációból (pl.
lazacos, krémsajtos, camembert sajtos, tarjás) vagy a vendég személyes elképzelése alapján is szívesen összeállítják. A világos pörkölésű kávé egy prémium kategóriás ültetvényről érkezett Ruandából, ahol 1400-1800 méteres tengerszint feletti magasságban zajlik a kávétermesztés. Egy eszpresszó 490 Ft. A laktózmentes tej itt nem feláras. Piciny hely, csak 1 asztal van. Mióta a Funzine magazinban volt róluk egy ismertető, azóta eléggé felfokozódott irántuk az érdeklődés. 5 pontos barista.