2023. áprilisban, gyerekekkel járt ittÉrtékelt: 2023. április 17.Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A Corvin Plaza legfelsőbb szintjén a vendéglátós sziget igazi nemzetközi konyhát kínál. Kínai, magyar, belga, amerikai mellett a legszélső egységben a török Mevlana Kebab kínál nemcsak gíroszt. A gírosz persze a legkelendőbb, amelyet csirkéből és borjúból is készítenek. A nyárson sülő húsok miatt a pultnál borzasztó meleg van, még a vendégeknek is. Közben a 4-5 középkorú török (vagy más nemzetiségű, minden esetre nem magyar és egymás között nem is magyarul beszélő) pasas rövid ujjú pólóban vagy feltűrt ujj felsőben még közelebbről kapja a hőhatást órákon át. Ők is egyenruhában vannak, piros felsőben. Van olyan alkalmazott, aki kesztyűben dolgozik, de a többiek nem.
A pultnál kell önkiszolgáló rendszerben rendelni, a tálcát végigtolni a pénztárhoz, majd a végén az egyetlen női alkalmazottnál fizetni (ő itt a helyi "Kasszás Erzsi"). Sokféle zöldséges, húsos ételt lehet kapni, 3 féle szabadon választható körettel (mirelit hasáb, török rizs, paradicsomos bulgur) és saláták (friss zöldségek és török kevert saláták, töltött szőlőlevél), valamint a tipikus alutálcás desszertek (sült tejberizs, puding) és baklava is van.
Még sosem próbáltam, de most kedvet kaptam, így egy saslikot (2400 Ft), csirkenyársat kértem, amit frissen sütnek a vaslapon. A kiírás szerinti 5 percnél azért tovább tartott, viszont megérte várni rá, mert nagyon finom és kiadós volt. Árban is megérte, dobozzal, csomagolással (nejlonzacskó) 2500 Ft-ot fizettem. A húsok szép sovány, jól átsült, fűszerezett csirkemell kockák voltak levéve a nyársról, hozzá sült krumpli (választott), vegyes zöldsaláták, lilahagyma és egy tortilla lap volt a kísérő. Evőeszközt nem kértem, de csak műanyag volt.
Ha valaki nem akar a közös asztaloknál ülni, a Mevlanának van saját vendégtere saját asztalokkal, 7-8 db.
A Mevlana szó jelentése "Mester".
A beltér falán van némi törökös, autentikus dekoráció és egy koránt is láttam a pénztár melletti falra kitéve.
Ételek / Italok: Kiszolgálás: Hangulat: Ár / érték arány: Tisztaság: Fényképek (21)
Még több kép (11 db)
Mevlana Kebab - Corvin Plaza további értékelései
2023.06.02egyedül
Amilyen véletlenek vannak, hát, mit tesz Isten, tegnap után ma is a Corvin plázában talált a delelőre hívó kolomp. Jó messze elkerültem a Belfritet, telefont nyomogattam, hogy a JóAsszonyhoz menjek-e, de láttam, hogy az itteni (ittjartam) nép nem nagyon értékelte sokra, így hát a Mevlanába...
2019.03.30a párjával
Ha a közeli szórakoztató színházba jövünk, ide szoktunk betérni ebédelni évente párszor. Az adagok nagyok, finomak, sokkal jobban jár velük az ember, mint a környékbeli gyorséttermekkel. Mindig friss volt, amit ettünk, tiszta, rendezett kiszolgáló térrel. A kiszolgálással sosem volt gond és...
2019.03.11egyedül
Nagyon jó hely, meglepően jóízű ételek, nagyvonalú mennyiség baráti áron, friss és változatos kínálattal. A felszolgálók nagyon kedvesek és barátságosak, egyáltalán nem a gyorséttermekre jellemző futószalagos üzemmóddal. Bőséges és nagyon laktató, kellemesen fűszerezett ételek, ahol mindenki...
Mjus Resort & Thermal Park Körmend