Kiváló 2017. novemberben, gyerekekkel járt ittÉrtékelt: 2017. november 27.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Véletlenül bukkantunk a néhány hónapja nyitott Mimama Konyhája Étteremre, nem messze a Kelenföldi pályaudvartól. Az étteremnek nincs túl bő étlapja, kifejezetten a házias-magyaros vonalat képviseli, elfogadható áron, mindezt rendkívül jó minőségben. Előételnek mangalica kóstolótálat kértünk, ezen a Baumgartner család birtokán nevelt mangalicából a családi húsüzemben készített mangalica termékek voltak (májas, hajszálvékonyra szelt füstöltsonka, kolbász, szalámi, zöldségekkel), sajnos vásárolni nem lehet belőle, mert Baumgartnerék eladásra csak az olasz piacra gyártanak csúcsminőségű termékeket, csak kóstolgatni lehet az éttermükben. A húsleves és a gulyás is elképesztően finom volt (ez is saját nevelésű marhából), majd utána a "vasárnapi rántotthús", a t-bone steak, a borjúpörkölt mind kitűnő. Mindezek után a házi palacsinta saját főzésű lekvárokkal már csak hab volt a tortán. Ami nekem sokat számít, az étterem, a szintén vadiúkj és csodaszép látványkonyha és a WC is nagyon szép és patikatisztaságú.
Ha pozitív értékeléseket olvasok egy étteremről, akkor hajlandó vagyok érte nagyobb távolságokba is elutazni, így volt az a Mimama Étterem esetében is, amely a 11. kerületnek egy eléggé kieső, tömegközlekedéssel csak némi gyaloglással összekötve megközelíthető részén található. A Hotel Anna...
„ … Sohasem érezte még a mulatás érzését ilyen erősen … elfogta a „hej halálig, halálig” öröm.” Móricz Zsigmond Harmatos rózsa (1910) című művéből kölcsönvett idézet az, ami a legjobban leírja Mama 70. születésnapjára szervezett családi vacsora hangulatát. A...