A MOM Sportcsarnokban többször jártunk már ásványbörzén, illetve egyszer koncerten is. A csarnok tulajdonképpeni büféje a MOM Café, a hangulata számomra egyáltalán nem kávézós volt. Nagy az átmenő forgalom és folyamatos a nyüzsgés, mivel az asztalok között, mellett lehet átmenni a ruhatárhoz, a mellékhelyiségekhez, szemben pár méterre a gyerek játszósarok, és az asztalok nincsenek egyáltalán elszeparálva vagy elkerítve.
Az intimitás és a nyugalom rendezvények idején itt kizárt. A kínálat is büfés jellegű: előre elkészített szendvicsek, pogácsa, melegszendvics, isler, üdítő, kávé. Bár az árak elég barátságosak, ha már nem színvonalas hely, legalább nem lehúzós, de én inkább a kijáratnál található Cserpest preferáltam. A kiszolgálás egykedvű, érzelemmentes.
A MOM café, mint sejthető a MOM kulturális központban üzemel. Kínálnak kávét (presszó 300), szendvicseket, üdítőket, limonádét (100 ft decije), házi pogácsát (150), melegszendvicset (350). A hasonló kávézókkal összevetve jobb a kínálat. A kiszolgálás kissé unott és személytelen, mosolygósnak, kedvesnek semmiképp sem mondanám.
Két deci limonádét kértem, ami nem volt kiugró minőség. átlagos hely ez összességében, megfelelt a célnak. Vannak iható söreik is, import (de nem multi, ha jól emlékszem) elérhető áron. Arra is kifejezetten alkalmas, hogy az ember áttanulmányozza a MOM ház rendkívül gazdag kulturális kínálatát, amikor ott jártam november közepén, épp egy remek koncertet hirdetek, amire sajnos nem sikerült eljutni. A hatvanas évek végének, hetvenes évek elejének sokak által elfeledett nagy együttesei léptek fel december 3-án. Be is illesztem a fotók közé a koncert szórólapját. Nincs kizárva, hogy még megfordulok itt.