A Hűvösvölgyi úton a Full House étterem és a Don Pepe pizzéria között bújik meg egy kisebb üzlethelyiségben a Monarchia Rétesház, akiknek Budakeszin is van egy egységük. Az lényegesen nagyobb, így feltételezem, az lehet a központ, talán a sütöde is. A bejárat mellett két oldalon színes propellerek pörögnek a szélben.
Egy rétes 520 Ft-ba kerül, ami most a középkategóriás árfekvés rétes-fronton. A kínálat nem volt túlságosan bőséges, gondolom, a leleményesebb vásárlók korábban érkeztek, még több fajta közül válogathattak. Tipikus elviteles hely, a pultnál kell kérni és fizetni, nincs kávézó vagy cukrászda hangulat, hely sincsen rá. Az utolsó túrós-mangós rétest sikerült elhoznom. Összességében nem volt valami ütős a rétes, átlagosnak mondanám. Túlságosan lapos volt, kevés beltartalommal, és lisztes volt az íze. A mangó valamilyen folyós szószból készült.