780 Ft-ba kerül (vagy 10 euro), nos, a normál étlapjukon a leves és a desszert kerül ennyibe, a főételek pedig a duplájába vagy még többe. A terasz a gyönyörű Duna-korzóra és a szomszédos templomra néz, a belső rész modern, bisztrós hangulatú, középen szigetszerűen kialakított látványkonyhával. A fine-dining éttermekben több helyen látottakhoz hasonlóan itt sem konkrét fogások nevei, hanem a 3 fő összetevő van csak felsorolva. Az első fogás királyrák, vajtök, kapor. 1 db kisebb rák, gyufaszálra vágott puhára főtt tökcsíkok, a lét a vendég előtt öntik be a tányérba egy csinos kancsóból. A kapor nincs túltolva, finoman fűszerez. A tökfőzeléket ki nem állhatom, de ez egészen más téma volt, nagyon kellemes. A rákból még 4-5 darabot el tudtam volna viselni. A főétel egy kápia paprikás rizottó, rajta sült kacsamell pecsenyemártásban. Nem túl nagy adag, de ez is igazán finomra sikeredett, az ízek harmonikusak. A desszert túrókrém, kockára vágott barack és némi morzsa, egy frappánsan egyszerű kombináció, friss, könnyű. A kiszolgálás visszafogottan udvarias, az ételek folyamatosan érkeztek, nem kellett sokat várni. A belső részben jó ideig borzasztó meleg volt, mivel a légkondi a kinyitott ablakok és ajtók mellett értelemszerűen nem tudott funkcionálni. A főétel fogyasztásakor valaki a személyzet soraiból "megvilágosodott", becsukták a nyílászárókat, és az étkezés végére egész kellemes lett benn a klíma. A mosdókat a pinceszinten alakították ki, ez is nagyon dizájnos, a mosdókagyló egy koedukált vályú. Remélem, a Monk's-ban ne fogják megszüntetni az ebédmenüt (mit pl. az Escában, Barakában), mert így a nem multimilliomos magyar vendégek számára is elérhető árú marad itt a minőség, még ha nem is napi szinten.