Az idei évben megnyitott Monofu az újhullámos cukrászdák között is egy egészen különleges, újszerű koncepciót valósított meg. Egyidejűleg csupán 1 féle desszertet tartanak, azonban ezt 10 féleképpen (íz, összetétel, színvilág) készítik el, s kb. 1 hónapon keresztül mindig ez az állandó készlet.
Azután jön az újabb ötlet és az újabb finomság. A nyitást követően a creme bruleé-vel indítottak, amelynek legismertebb képviselője a karamellás, majd jött az eclair (vagy magyarosan Ekler-fánk), s most a tart van soron, amelynek darabját 00 Ft-os egységáron vásárolhatunk meg. A tart francia típusú, kerek tortácska, amelyet az új-vonalas cukrászdák is előszeretettel tartanak a repertoárban. Talán a citromos és az almás vált a legnépszerűbbé. Igazából bármelyiket szívesen megkóstoltam volna, de végül a pisztáciás-ribizlis mellett tettem le a voksomat. Mindegyik tortácska szép élénk színű volt, kizárólag kiváló minőségű, természetesen alapanyagokból dolgoznak. Nem volt könnyű a választás, mert a mangó-tejcsoki-karamella, a sárgabarack-mogyoró-grapefruit, a pekándió-tonkabab-áfonya és a kókusz-fehércsoki-passiógyümölcs verziók is nagyon vonzottak. A sütiket elvitelre is lehet kérni, ez esetben a dobozért plusz díjat kell fizetni, amit én egy kissé indokolatlannak érzek ilyen ár mellett. A berendezés egyszerű, letisztult, de barátságos. Bárszékes, valami miatt ez most a trendi, de ettől még nem szeretem. Érdeklődve várom, vajon mi lesz a következő süti-sorozat?
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
Ön a tulajdonos, üzemeltető?
Használja a manager regisztrációt, ha szeretne válaszolni az értékelésekre, képeket feltölteni, adatokat módosítani! Szívesen értesítjük arról is, ha új vélemény érkezik.