A szállásomhoz legközelebbi éttermet kerestem, így az Ó utca felől közelítettem a helyet. A nyári nagy melegben hangulatos volt a romkocsma szerű kerthelyiség. Viszont csak néhány ventillátor gondoskodott a hűvösebb klímáról, ez egy kicsit kellemetlen volt. Érkezésemkor tele volt volt a kerthelyiség, ennek ellenére gyorsan érkezett a pincér.
Megtévesztő volt a hétköznapokon biztosított napi menü kiírás az ajánlótáblán szombaton, amitől nem bírtam elszakadni, így napi levest rendeltem és ropogós csirkemellet lilakáposzta-salátával és steakburgonyával. Meglepődtem, mikor csak a csirkemellett hozták, mivel félreértettük egymást a pincérrel, mert napi leves szombaton nincs. A felszolgált étel tálalása mutatós volt, az ízek és az alapanyagok minősége is rendben volt. A belső teret nem tudtam szemrevételezni, az árak kissé drágák, de összességében elégedett voltam az étellel és a kiszolgálással.
Véletlenül tértünk be a Most-ba: megtetszett a dizájn. Az étlap is szimpatikus volt, maradtunk egy baráti vacsorára. Mivel rosé kacsamellet rendeltem, gondoltam jó lesz hozzá rosé bor: a pincér nem mondta, milyen boruk van, csak hozta. Kicsit melegebben a kelleténél, egy átlagosa, semmilyen bort.
ásványvízzel felhígítva jó fröccs lett belőle, de nem erre vágytam. A kacsamell erdei gombás rizottóval felemás volt: jó ízű volt kacsa is, csak rágós. Minden falatért meg kellett küldeni, mert nem adtak hozzá éles kést. A rizottó viszont mennyei! A többiek étele is jó volt, de semmi extra. A desszertre már nem emlékszem. . .
A Most nevű helyen voltunk már pár éve, akkor ettünk is, alapvetően meg voltunk elégedve. Ha jól emlékszem, itt működött jó régen az Articsóka, amit Alkonyi László lehúzott egy minden bizonnyal jogos kritikában a Borbarát hasábjain, nem tudom, hogy történt, de azóta sem olvastam a Borbarátban vendéglőkritikát elegészen a lap megszűnéséig.
Nekem egyébként az Articsóka is jó élményem volt, de minden vendéglőnek változik a teljesítménye, sokszor még egy étkezésen belül is. A Mostban a világra kitekintő kifejezetten jó konyhát visznek, ha emlékezetem nem csal, kaptak is 9 pontot valamelyik Gault Millau kalauzban. A beltér kifejezetten tetszetős, hangulatos. Most egy sörre ültem csak be, mivel előbb értem oda a Zichy Jenő utca és a Hajós utca sarkára, mint a jóbarátom és nem szeretek az utcán álldogálni. Kértem egy búzasört, nagyon jól esett. Éjfélre járt az idő enni nem is akartan, de azt hiszem, ha akartam volna, akkor sem lett volna már konyha abban az órában. A pohár sör 570 ft volt (520+52). 10% felszolgálási díj számolnak fel az étlap itallap árai felett. Ezzel együtt szívesen visszatérnék ide egy ebédre bármikor, vannak kifejezetten biztató ajánlataik.
Minden reggel elmegyek a bejárat mellett, mert errefelé járok dolgozni. Egyik este úgy adódott, hogy a barátokkal ide ültünk be. Van egy nagy nyitott udvara, romkocsma jellegű, ami az Ó utca felől közelíthető meg, itt kényelmetlen fa székek és padok vannak és sóderral van felszórva az udvar, ami egy beépítetlen telken került kialakításra.
Elvileg van egy kinti pult is, de ez ottjártunkkor nem volt nyitva, lehet, hogy csak hétvégén üzemel. Sokan bringával jönnek, amit biztonságosan le lehet parkolni a falnál. A pincéreket az egyen pólóról lehet felismerni, de sötétedés után ez nem mindig egyszerű. A kerthelyiség gyakorlatilag tele volt, 1 szabad asztalt sikerült találni, ahol elfértünk. Bevallom, meglepődtem. Az italok nagyon drágák, abszolút túlárazottak. Pl. legolcsóbb bor 1 dl 450 Ft-nál kezdődik, 1 üveg bor 3. 500 Ft. . . egy limonádé majdnem ezer Ft, a legolcsóbb kommersz csapolt sör 580 Ft (Soproni), kisüveges Heineken 690 Ft, koktélok 1. 500 Ft, megmondom őszintén, kissé le voltam döbbenve. Ételt nem ettem, arról nem tudok nyilatkozni. A benti rész amúgy hangulatosabb, bár a jó idő miatt senki nem volt benn, én is csak a mosdó miatt, az egyik fal egy nagy könyvtárfalnak néz ki, de ez csak egy "álfal". Összességében túlértékelt, felkapott hely benyomását keltette, egy csomót kellett várni az italokra, és a fizetésnél is vadászni kellett a személyzetre. Nekem nem jött be, hamarabb léptem is, mint a társaság kemény magja. A zárt étterem rész bejárata a Zichy utca felől nyílik.
1066Budapest, Zichy Jenő u. 17.
06 70 248 3322
Szolgáltatások
vegetáriánus ételválaszték étel elvitelre gyerekmenü koktélok napi menü reggelizési lehetőség széles borválaszték