Aprócska kávézó és teázó a Király utcában, a Gozsdu Udvar bejárata közelében. 2 szintes, a pult és 3 asztal az utcaszinten, további asztalok az emeleti galérián találhatóak. Rendelni és fizetni a pultnál kell. Illy kávét főznek, egy eszpresszót dobtam magamba (390 Ft), meglehetősen átlagos volt.
Ahogy átfutottam az asztal üveglapja alá beépített ét-és itallapot, inkább kommersz vonalat láttam az italokban visszaköszönni, az átlagosnál magasabb, "Gozsdus" árfekvésben. Az ételkínálat reggeli ételekben (croissant-t láttam) és házias jellegű süteményekben, ezek kínálata naponta változik, 2-3 féle van egyidejűleg. Ezeket nem volt alkalmam kóstolni. A kiszolgálás gyors, kedves.
Egy szürke novemberi napon ültünk be az emeletre egy forró teára egy mozaikolt kovácsoltvas asztalhoz és nagyon jó élményben volt részünk. Van még földön ülős párna is a hozzá tartozó alacsony asztalkával azoknak, akik inkább heverésznének. A számos lehetőségből végül kiválasztott gyümölcsteában valódi gyümölcsdarabok voltak, amit a végén el is lehetett fogyasztani. A kiszolgálás kedves és jókedvű volt.
A Mozaik kávézó-teázóban már megfordultam egyszer vagy tíz éve, akkor abban a reményben mentünk be a kolozsvári barátaimmal, hogy itt van meleg konyha is. Másodszor idén áprilisban tértem be egy kávéra, ami nem hatott meg egyáltalán, 390 forintot fizettem rá, messze nem hozta azt a minőséget. Ebben az árszegmensben ár illik valami komolyat mutatni.
A beltér megnyerő, a kiszolgálás kedves, ott felejtettem a kabátomat, amit utánam hoztak, ezt nagyon értékeltem, sok bosszúságtól kíméltek meg e gesztussal.