A sok közel-keleti zöldség és csirke után, amiket az elmúlt hónapokban városszerte ettem, gondoltam, végre egy méltó, igényes helyen kipróbálom a bárányt is, ami a libanoni és a közel-keleti konyha talán legnépszerűbb húsa, és ha jól van elkészítve, akkor az nagyon remek. Így esett a választásom a faszénen grillezett bárány nyársra, tahini szósszal, sült burgonyával és fűszeres-paradicsomos kenyérlepénnyel. (3850 Ft)
Italként szintén egy autentikus libanoni italt, Qamar al-dint kértem, ami egy barackos szörp-limonádé (850 Ft). Az ételre sokat kellett várni. A személyzet létszáma nem volt elegendő ehhez a vendégmennyiséghez, vagy nem jól osztották be az időt és a feladatokat, mert az emeleti vendégekhez igen ritkán néztek fel. A vendégek többsége külföldi volt, ahogy hallottam az asztaltársaságok beszélgetését. A mosdó is nagyon tiszta, szépen kialakított. Amikor az étel végre megérkezett, az egyértelmű volt, hogy nem úgy nézett ki, mint ahogy az étlapon a fotón szerepelt. Mennyiségre soknak tűnt a hús, de a túl nagy darabok nem sültek át, valószínű öreg lehetett a hús, mert rágós volt, de szó szerint elrághatatlan, mócsingos. Hiába a jó fűszerezés, ez így élvezhetetlen és ehetetlen volt. A köret sültkrumpli alulkészült, átlagos késztermék (mirelit). A lepényenyér finom volt, a rajta lévő fűszerezés is, de ennyi pénzért ez elég karcsú teljesítmény. Sajnos a személyzet egyáltalán nem bukkant fel azon idő alatt, amíg az étellel próbáltam megküzdeni és utána is hiába vártam. Így végül már csak azért mentem le, hogy fizessek. A személyzet 2 tagjának, akik ott voltak megemlítettem, hogy a bárány nagyon nem volt oké, de vállrendítésen és azontúl, hogy miért csak most szólok (? mivel nem volt eddig kinek. . . ) már reakció nem érkezett. A nem olcsó étel- és italáron felül még a 12% kötelező szervizdíjat is kiszámlázták. Nekem nagy csalódás volt ez az étterem, sokkal többet vártam tőle. Lehet, ha mondjuk csak vegetáriánus fogásokat kérek, azzal nem fogok mellé, de ez most így alakult.