A Thália Színház szomszédságában, mondjuk úgy, hogy jó kulturális életminőséget garantáló környezetben helyezkedik el a Mozsár, ráadásul színházterme is van, ami számomra nagyon fontos. Komótos vacsorára készültem, amelyhez nagyszerű "kellék" volt a kacsamáj brióssal, amelyet a megfelelő hőfokon tálaltak.
A pincér hölgy nemcsak beszél, hanem szabályosan társalog olaszul, ami a vendégeket is odavonzza (talán csak mi voltunk magyarok). Nyomtatásnak egy madártejet kértem, amely mértéktartó édességével és a valódi vaníliával egészen elkényeztetett. Az árak moderáltak, a hely barátságos, szívesen megyek legközelebb is.
A Mozsár Mühely előadására mentünk, mely a kávézóból nyílik. Mig vártunk a belépésre megittunk egy kávét, mely normál áron volt. Sajnos a szeszes italok és az üdítők is nagyon magas áron voltak. Szintúgy a sütemények is. A hely hangulata viszont nagyon kellemes volt és a felszolgálok is barátságosak. Kár, hogy a magas árak miatt ide nem sürün fogunk betérni.
Ma itt volt dolgom késő délután, valami fontos megbeszélés, és ha már itt vagyunk, hát használjuk is ki a hely vendéglátó jellegét. Nagyon barátságos a személyzet, néha úgy tűnt, hogy gondolatolvasó is, de nagyon jól el is voltunk ezzel. Ma csak ittam valamit, de közben jól megfigyeltem, hogy a legközelebb mit is ennék mellé.
Mert van mit. Amúgy nemcsak a személyzet, a hely is barátságos, olyan kis jó érzés leülni benne valahová. Egy újralátogatás sok kérdésre választ is adhat.
A Mozsár caféban pár éve már megfordultam egyszer, idén májusban ismét betértem. Jó a borlap, az üzletvezető sommelier képzettséggel bír, mint megtudtam a természetesen kommunikáló, jó arcú, kedves, rokonszenves fiútól, aki kiszolgált. Tűrhető zene szólt a háttérben, megfelelő hangerővel.
Egy körtés kölestortát rendeltem (790 ft), amitől nem voltam oda, de a múltkori élménnyel együtt megadom a 4 pontot az ételre is, annál is inkább, hogy az étlap abszolút ígéretes. Egyébként maga az élmény megvan 4 pont teljes egyértelműséggel. Tetszett a dizájn és a kínálat is. Szívesen betérnék még ide alkalomadtán.
Voltam már barátnőimmel ebben az étteremben, és az ételek minősége kiváló volt, így most leteszteltük a férjemmel is. Nem csalódtunk. Én most direkt mást választottam. Isteni volt minden fogás. Az eperkrémleves fenomenális. S minden ételről ordít a minőségi alapanyag.
A Nagymező és a Mozsár utca sarkán található ez a kávézó-étterem. A heti menüt a facebook oldalukon lehet megtekinteni "het kis ebéd" címszó alatt. A 2 fogásos menü 990 Ft (leves + főétel vagy főétel+desszert), míg a 3 fogásos 1290 Ft-ba kerül. Az almafröccs (egy kis pohár almaszörp szódával) 200 Ft. Szervizdíj nincs.
Ottjártamkor hideg málnakrémleves volt, ezt annyira nem kedvelem, így a másik 2 fogást kértem csak. A főétel bakonyi csirkepaprikás volt galuskával. Magyaros, házias ízvilág, normális mennyiség, ezzel nem is volt gond, de a csirke nagyon be volt paprikázva és szerintem túl csípős lett. A galuska viszont jó volt, éppen olyan, ahogy a nagymamám is készíti. A desszert mandulás piskótakocka, elég nagy méretű, kívülről tetszetős megjelenésű, az étcsoki máz gazdagon megszórva manduladarabokkal, de belül csak egy üres sima, töltelék nélküli piskótadarab volt, ami így egy kicsit fojtós, unalmas. A kiszolgálás kedves, közvetlen, több fiatal lány dolgozott, a konyha gyors, nem kellett sokat várni semmire. A hely világos, kellemes, de egyszerű a berendezése, a falon plakátokkal. Összességében nem rossz hely, de a főzőtudományon és az ötletességen lehetne még mit csiszolni.