Évek óta nem voltam itt, most hétvégén újra beültünk egy kávéra. A hely semmit sem változott szerencsére: a kávé finom, a hely még mindig tiszta és igényes, a személyzet továbbra is rendkívül kedves. Ami viszont végtelenül kényelmetlen, az a zsúfoltság. Világos, hogy szeretnék maximálisan kihasználni a kávézó alapterületét, és annyit asztalt elhelyezni, amennyit csak lehet.
Számomra viszont diszkomfortos, hogy annyira közel ülünk egymáshoz, hogy kristálytisztán hallom és értem mások privát beszélgetéseit, és ők is az enyémet. 11 után értünk oda, akkor teltház volt, de délre nagyjából kiürült és így már csendesebb volt a hely. Valószínűleg a reggeli/délelőtti idősávban telített a kávézó, ha valaki beszélgetős reggelit és kávézást tervez, kalkuláljon ezzel.
Míg a gyerekeim a közeli tanuszodában úszkáltak, én kihasználtam a hirtelen jött szabadidőt, és ide jöttem be kávézni. A rendelésfelvétel és fizetés a pultnál történik, de kihozzák az asztalhoz a kávét. Free wifi van, több szomszédos asztalnál láttam is notebook-on dolgozó embereket.
A pultban volt pár izgalmas házias sütemény, pisztáciás csokitorta, lime-citromtorta, de sajnos sem az árak, sem a nevek, fajták nem voltak kiírva, ami így nem igazán informatív. És ajánlás sem történt. Nem volt kedves a kiszolgálás, inkább semleges, gépies. A cappuccino finom, bársonyos, de 800 Ft-ért még Újlipótban is drága ez érte. Vizuális szempontból nem elhanyagolható felismerés volt, hogy a "Green" névre utalva a kávéscsésze is fűzöld színben pompázott és az előbb említett 2 torta is ilyen zöldes színt kapott. Valószínűleg ez sem véletlen. Szeretem, amikor az ilyen dizájn-részletekre is figyelmesek egy helyen. Voltak még a szokásos kávézós péksütik: croissant több féle, kakaós csiga, de 4-500 Ft-ért, szóval összességében túlárazott a hely, ennek ellenére elég népszerűnek tűnik. Tiszta, igényes, kulturált, nyugis hely.
Új hullámos kávézó, kedves kiszolgálással,nagyon finom,igényesen elkészített kávéval.Nagyon hangulatos a hely,finomak a péksütik,chai latteból is nagy a választék
Újabb kávézó a Pozsinyi úton, Újlipótávrosban, egy saroképületben, már nem emlékszem, mi volt korábban a helyén. Ez a kávézó nem úgy zöld, ahogy azt mostanában érteni szokták, nem a környezet-tudatosságot akarták ezzel kihangsúlyozni, hanem a dekoráció élénk fűzöld színére utal.
A formatervezett lámpaburák és a Synesso kávégép is ebben a zöld árnyalatban pompázik. A mostanában nagyon trendy specialty kávézó ez is, ahol világos pörkölésű workshop kávét készítenek, kiváló minőségben, azonban meglehetősen borsos áron. Egy eszpresszó 500 Ft-ba kerül. A szerény ételkínálat is eléggé túlárazott, némi péksütemény (mazsolás-vaníliás csiga, croissant), "egészséges" ilyen-olyan mentes házi torták, szendvicsek szerepelnek a kínálatban. Egy kávét és egy péksütit sem lehet megúszni egy ezresből, ami alkalmanként belefér az ember életébe, de napi szinten véleményem szerint elég jelentős érvágás egy átlagember számára. A kiszolgálás a pultnál történik, átlagosnak értékelem, mivel leginkább egykedvű és olyan "semmilyen" volt. . . egy minőségi helyen ennél - legalábbis számomra - magasabb az elvárás.