A My Little Melbourne a kávéforradalom hajnalán nyitotta meg kapuit, négy évvel ezelőtt. Most, hogy egyre nagyobb becsülete kezd lenni a filteres kávénak, az eredeti egység mellett megnyitották a „Brew bart” is. „Brew” ide vagy oda, mi presszót rendeltünk, aminek az ára belvárosi, 500 ft emlékezetem szerint.
A kiszolgálás nem volt különösebben kedves, sem készséges, az előttünk járók üres üdítősüvegeit nem vitték el az asztalunkról, ami ilyen szintű helyen teljességgel érhetetlen gesztus. A kávé persze jó volt, a beltér is nagyon szépen van kialakítva. Összességében jó hely ez, de nem ártana egy kis plusz odafigyelés.
A Madách téren a nagy sikerű specialty csúcskávézó My Little Melbourne mellett nyitott meg a Brew Bar, ahol végre nem egy talpalatnyi helyen kell toporogni. Itt kényelmesen le lehet ülni, akár a földszinten, akár a galérián, ami egy kávézóban nem elhanyagolható feltétel, véleményem szerint.
A dizájn nincs túlbonyolítva, egyszerű, inkább praktikus berendezés, a polcokon szemes kávé a nagyobb tételben, elvitelre - otthoni főzésre - vásárlók részére és a filteres kávézáshoz szükséges eszközök sorakoznak. A Brew Bar a filtere kávékultúrát népszerűsíti, ehhez mindenféle spéci kávégépeik és vízforralóik vannak, amihez nem értek; de a lényeg, hogy 9+1 féle módon tudják elkészíteni a filteres kávékat. Annyira trú a hely, hogy "klasszikus" tejes kávéitalokat itt nem is csinálnak, de ha valaki cappuccinot szeretne vagy lattét, akkor sincs semmi gond, mert a szomszédban, a Melbourne-ben elkészítik, és ide áthozzák (a 2 hely hátul összeköttetésben van). Egy espresso 500 Ft-ba került (és kaptam hozzá felár nélkül tejet). A kiszolgálás nagyon kedves, segítőkész és barátságos volt.