Így érthető módon vártam már a kistesót, amely a Nebuta nevet kapta. Nagyon jó a lokáció, a Skála Metró épületében, abszolút központi elhelyezkedés, ráadásul a lakásunkhoz is közel esik. Valójában nem is kistesóról van szó, csak másodszülött, de a hely tágas, elég sok asztal van, levegős, további asztalok a galériaszinten. Modern, fiatalos, napfényes. Első, ami nem tetszett, hogy egy bazi magas bárszékes asztalhoz irányított a bejáratnál fogadó "ajtónálló" személyzet. Az én magasságommal kihívás volt a fel- és lemászás, és utána a szék asztalhoz közelítése (gólyalábas ugrálással), mindezt valószínű csak azért, mert egyedül mentem és nem egy nagyobb asztaltársasággal, és ezért nekem csak egy ilyen "másodosztályú" ülőhely járt. Egyáltalán nem volt teltház, volt még több "normális" asztal üresen. Jópofa volt az étlap, fiatalos, képekkel illusztrált, színes, ahol részletesen elmagyarázzák, bemutatják az itt kapható ételeket. Az étlap rövid, kevés ételre koncentrálnak, amúgy bisztrósan. A konyha két zászlóshajóját kértem, ami kombinációban 2890 Ft volt. Kis ramen és kis adag főétel. A ramen levest már a Nebutában is kóstoltam, ott nagyon finom volt. Ezúttal sertéshússal kértem a levest, volt még benne főtt tojás, tészta, póréhagyma, lilahagyma, és mindenféle zöld levelek nyersen. Finom, karakteres lé. Jó indítás. Egy kis pohár levendulás limonádé citromkarikával 590 Ft. A citromkarikában benne voltak hagyva a megvágott citrommagok. A főétel egyértelmű csalódást okozott számomra. A katsu a japán rántott csirke, amelynek a bundája és a csirkehús állaga (porhanyós, prémium csirke alapanyag, speciális panír) is nevezetes Japánon kívül is. Az adag nagyon kicsi, még zóna adagnak is kevés volt szerintem, 1 kis szelet hús, köret nélkül, kis halom nyers káposzta-rőzsével és egy vékony kenésnyi házi paradicsomos szósszal, inkább tányérdísznek mondanám. A hús véres volt, a véres rész környékén inas és rágós (próbáltam fotózni). Én is elég gyakran készítek otthon csirkemellet, így pontosan tudom, hogy van a csirkemell filének is ilyen része, csak én ezt ki szoktam vágni, nem főzöm meg a családnak sem. Pedig én nem vagyok szakács, de szerintem ez alapvető. Összességében 3480 Ft-ot fizettem, egyrészt drágának is találtam, mert máshol ennyiből 2 ebédmenüt lehet kapni a környéken, ami minőségben is megfelelő és még jól is lehet lakni tőle. Billegett az ár-érték arány is. Nekem ez most nagyon nem jött be. Nem ajánlom. (Eltelt fél év a látogatás óta és még mindig agyalok rajta, hogy adjak-e 2. esélyt, egyelőre nem döntöttem el).