A Nokedli Kifőzde a Lehel Piaccal szemben, a Váci út másik oldalán található egy kis utcában. Kizárólag hétköznap ebédidőben tartanak nyitva. Az utcaszintről pár lépcsőfokot lefelé haladva egy szuterénbe jutunk. A kissé retró faburkolat a 80-as éveket idézi, puritán, egyszerű hely. A pultnál kell rendelni önkiszolgáló rendszerben.
Kb. 20 ember tud egyszerre leülni. A környéken elég népszerű hely, de gyorsan halad a sor, a vendégek kb. fele elvitelre vásárolt. A hetente változó étlapot mindig kihelyezik az ablakba, de többször kaptam már heti menüs szórólapot a Lehel téri metró aluljáróban is. A menü összeállítása napi szinten így néz ki: 3 féle leves (390-490 Ft), 1 főzelék feltéttel, 1 tészta vagy rakott zöldség, húsos főétel - általában ez valami magyaros klasszikus, fitness fogás salátaágyon, desszert (450 Ft). Az ételek többségéből kis adagot is lehet kérni. Állandó kínálatban szerepelnek: csirkemellfilé rántva, sajttal töltve, roston sütve, rántott mozzarella, rántott gomba, cukkini, sajt (690/990 Ft körettel együtt! ! ), a köreteket lehet kombinálni és akár 2 félét is kérni a húsok mellé. A normál adag rántott csirkemell 3 szeletet jelentett egy nagy halom sült krumplival, brutális adag. Ottjártamkor a desszert erdei gyümölcsös tiramisu volt. Ez is kiadós adag, tisztességes fogás, a gyümölcs mirelitből volt, a tiramisu viszont csak fantázianév, ez egy vaníliasodós piskóta volt valójában. Annak nem rossz, csak egészen másra számítottam. A kiszolgálás barátságos humoros, sok a törzsvendég.