2018. májusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2018. május 30.Ajánlom a helyet másoknak is!
Ha humusz, akkor a legtöbb embernek szerintem a Hummus Bar hálózat narancssárga logója ugrik be, amellyel a város több pontján találkozhatunk, viszont az olajfáról elnevezett Hummus Express nem ehhez a lánchoz tartozik. Jó pár éve működnek a Pauley Ede utcában, pár percnyi sétára az Andrássy úttól és a Nagymező utcától, de eléggé eldugott helyen. Azt gondolom, ide főleg célirányosan érkeznek a vendégek, mint ahogy én is, bár az utcában több apartman és B&B szálláshely is található, innen biztosan jönnek külföldiek is.
Kellemes, kicsi, 2 helyiséges belső tér, normál kis asztalokkal. Elvitelre a pultnál lehet kérni, helyben fogyasztás esetén az asztaloknál veszik fel a rendelést és ki is hozzák az elkészült ételt. A kiszolgálás barátságos, de el-eltűnedeznek az alkalmazottak.
Az étlapon török-arab fogásokat találunk, központban a humusszal, amelyek többféle ízesítéssel, körítéssel, tálként kérhetőek. A tálak mellett pitába töltött szendvicseket is készítenek. 3-4 féle leves is kínálnak. A napi levessel indítottam, ami marokkói zöldségveles volt. A leve nagyon kellemes, karakteres, paradicsom és fahéj domináns, a zöldségek viszont túl voltak főzve és 80%-ban öregecske répa volt benne.
A falafel golyókkal, humusszal és zöldségekkel (répa, jégsaláta, káposzta, ecetes uborka) töltött pita igazán tartalmas, szerintem utcán nem is lehetne normálisan enni, mert csak összefolyatná magát az ember, viszont itt kényelmesen asztalnál ülve, szalvétával, evőeszközökkel felszerelkezve működik a dolog. (leves + pita 1380 Ft volt).
Az evőeszközök nem voltak tiszták, az asztal és a belső tér igen.
Ételek / Italok: Kiszolgálás: Hangulat: Ár / érték arány: Tisztaság: Fényképek (22)
Még több kép (12 db)
Castrum Hotel Székesfehérvár