A One Beer Budapest egyik legjobb sörözőjévé vált, hatalmas a választék, csapon is érdekességek. Itt zártunk a nemrégiben egy jó kis kocsmaturnét. Az este zárósörei a Lime Lane és Aktív hab, a cég saját sörei, továbbá a citrom sorbet az Etyeki Sörmanufaktúrától, amit ittam már az aradi városnapokon.
A One Beer Pub a Nagykörúton lévő egyik kraft söröző, ahol rövid időn belül 3 alkalommal is megfordultam, a Bakancslista kézműves sörkóstoló program keretében/ ennek köszönhetően.
Sajnos az előzetes várakozásokkal ellentétben a táblán szereplő több, szám szerint 8 kézműves sör közül a "sörbérlet"-tel csak egyfélét, a legolcsóbb és legkevésbé különleges sört kóstolhattuk meg - Pils12 - amelyből 1490 Ft volt egy korsóval, mondjuk ebből mindjárt két korsóval is kaptunk / ittunk - , de ez annyira nem szegte kedvünket, vettünk mellé mást is, nevezetesen a One Beer Cserri Kók (igen, tényleg így írják) meggyes-kólás sörét, amiben nincs kóla, csak olyan ízhatású. 2 dl került belőle 1501 Ft-ba, amely már tartalmaz 8% szervizdíjat. Elég sok asztal van, a rendelés és a fizetés a pultnál történik, asztalszerviz nincs. Rossz a belső megvilágítás, félhomályos a hely, és az asztalunk sem volt tiszta, ahová leültünk, a távozó vendégek után ezek szerint nemigen törölgetnek, pedig hasznos volna. Van csocsóasztal, a falat néhol érdekes vagy akár fura óriás bogarak díszítik. Kicsit személytelen volt számunkra a hely, nem rossz, a 4 pontot megadom felfelé kerekítve, de részemről biztosan nem törzshely-gyanús. A csapolt sörökön kívül számtalan dobozos és üveges kraft sört kínálnak, de ezen az estén célzottan a sörcsapokra, azaz a csapolt sörökre fókuszáltunk.
Sompolyogtam a magyar főváros nagykörútján a mai ebédem után, hogy tán innék valamit valahol. Talán olyan helyet keressünk, ahol régen voltam. . . és hopp, itt van a Stextől nem is messze az One Beer. . . benéztem a sötét ablakon át, pfejj, nincs bent senki. . . de aztán kiderült, hogy dehogynem, a srác kint volt a járda szélén, talán dohányzott vagy szellőzött, de jött is egyből.
Bent aztán komoly beszélgetés kezdődött a söröket illetően. Nem minden van csapon, sőt, a leginkább, jelen időben a dobozos sörök dominálnak. Ennek az a fő oka, hogy ünnepek előtt sokan vesznek-visznek innen különleges söröket ajándékba, amik voltak is a szekrényekben szép számmal. Amúgy elsősorban magyar kézműves sörök vannak folyóban. Ez nem valami jó hír, de ha már bejöttem, akkor lássuk! Óvatosan megkóstoltam egy Pils-típusút, de durcáztam tőle, nem találtam elég frissnek. Kiderült, hogy helyes volt a meglátás, nem ivott itt még előttem senki semmiből semmit, tehát pang a csőben a sör, én meg az első kieresztés balekja vagyok. Na, de nem úgy van az! A barátságos figura szép történeteket adott elő boros tölgyfahordóban érlelt sörökről, ugorjunk hát fejest abba is! Izgalmas savanykás anyagnak tűnt ez a Horizont Black Forest, Első kortyra utáltam, a végére meg sajnáltam hogy elfogyott. De úgy fejenvág, hogy bizonyos szédüléseket találtam a periférikus látásomban. Említsük meg,, ha már belekezdtünk, az első megivott Hoptop Pilst is, amúgy a hely nagyon jó, a választék különleges, bőséges, olcsónak nem a legolcsóbb, de nem is Kőbányai világost iszol, az is igaz.
A One Beer nevű sörözőbe már egy ízben be szerettünk volna menni, kívülről hatalmas felirat hirdette, hogy megnyitottak. Bent viszont még nagyban zajlottak a munkálatok, a munkásokat meg – érthető módon – baromira nem érdekelte, hogy a potenciális vendégkört frusztrálja az, ha ki van írva, hogy megnyitottak, közben meg ki tudja mikorra várható a tényleges nyitás.
No sebaj, valamilyen úton elért engem pár hét múlva a hír, hogy a hely megnyitott, úgyhogy egyik decemberi kocsmakörutunkat errefelé irányítottam a budai egységek meglátogatása után. Elsősorban cseh söreik vannak, a kiszolgálás kedves, bár unszolástől nem mentes, rendeléskor a csapos nyomja a vendéget a nagyobb adag rendelésének irányában, azért ez egy idő után idegesítővé válik. Hat sört tartanak csapon és 15-öt üvegben, a Bernard, Primator, Lobkovitz és társai mellett van Iron Maiden sörük is, ami bizony sokkal jobb a társainál a Motörheadnél és az AC/DC-nél. Félreértés ne essék, nem zenéről beszélek, bár a zene terén is megáll a dolog, hanem sörökről. Jómagam egy pohár Primator India Pale Alet (490) rendeltem (miegyebet? ), társaim Primator Svetly Vycepni-t pohárral (250 ft), illetve Bernard lágert korsóval (590), sőt egyikünk bevadult és sör helyett gyorsítót kért, konkrétan Zubrovkát 450 ft volt a 4 cl. A tágas galérián ültünk le és kifejezetten jól éreztük magunkat. Jó volt ez a hely, kicsivel a jónál is jobb, legyen ez is karácsonyi bónuszként 5 pont az összesítés terén.