Az Onion, azaz a hagymáról elnevezett étterem-borbár a Tompa utcában található, Ferencvárosban, az utcában egész jó kis gasztro-kalandokat élhetünk át, egészen a Ferenc térig, ahová kifut a Tompa utca. Az Onion az újabb nyitású helyek közé tartozik, 2017-re gondolok. A belső tér nem karakteres, de kellemes, világos, szellősen berendezett.
A borkínálat a táblán is olvasható, de a palackokból 1-1 mintapéldányt is kihelyeztek a tükrös fal elé, stílusosan egy demizson mellé egy hordóra. Ismertebb magyar borászok borai a hazai történelmi borvidékekről. Az ebédmenü ár-érték aránya jónak tűnik és a menü sem a mindenhol látható "lerágott csont", nem sablonos. A thai csirkeleves fűszerezése visszafogott, viszont tűzforró, ezért nehezen boldogulunk vele. Csirkemell falatok mellett sárgarépa van benne a legnagyobb mennyiségben. Az ázsiai fűszereket és ízeket azért hiányolom belőle, amelyek az igazi karakterét megadhatnák. A főétel zöldborsófőzelék mini debrecenivel. A sült kolbászok kifejezetten finomak, roppanósak, és a főzelék is jól sikerült, egyáltalán nem a lisztes habarás dominál benne. A pincér el-eltünedezik, de azért követi az eseményeket, s ha kell, gyorsan reagál. A konyha is gyors, ami menünél szerintem alapvető elvárás is. A 2 fogás 1190 Ft, teljesen rendben van. Érdemes kipróbálni. A normál étlap fogásainak is elfogadható az árfekvése, 2000 Ft környékén.