Kerül, amennyibe kerül, azt gondolom, minden, a gasztronómia iránt kicsit is érdeklődő embernek legalább egyszer el kell(ene) ide jönnie, nekem is már régóta rajta volt a listámon. Minden szempontból felső kategóriás, elit és elegáns hely a Vörösmarty téren, a Gerbeaud házban. Kizárólag előzetes bejelentkezéssel lehet jönni, a foglalás napján 1 órával az érkezés előtt telefonon érdeklődtek, hogy tudok-e menni, s jelezték, hogy szeretettel várnak. Persze megvannak az egyéb efféle helyeken szokásos külsőségek is: dress code, ajtónálló fogadó ember, külön zárt ruhatár a kabátoknak, az éttermi részben egy fogast sem láttam. Erőteljes, karakteres a dizájn és a színvilág jellemzi: antracit-szürke, arany, fekete, fehér; a mosdóban sok lilával. Sikerült a különterembe is bekukkantani, amelynek különleges üvegteteje. Ár-érték arányban az alap ebédmenü a legkedvezőbb választás 8990 Ft-ért (3 fogás + kóstoló + záró falatkák), főleg, ha figyelembe vesszük, hogy az á la carte étlapon a főfogások mind 10ezer Ft felettiek, az előételek 6-7ezerért, a desszertek 5ezer körül mozognak. A 6-8 fogásos vacsoramenük 30ezer Ft körüliek, természetesen ital nélkül. A fogások átlagosnál kisebbek, de szerintem mindenki tudja, hogy itt nem a degeszre zabálás a cél, ennek ellenére a menü összességében bőven elegendő a jóllakottsághoz (1-1 fogás önmagában viszont biztosan kevés lenne). Az étlap rövid és rejtélyes, ugyanis csak a fő összetevőket sorolják fel (hasonlót láttam a Faustoban is). Felvezető üdvözlőfalatokként egy kenyérkosár érkezett friss vajjal, amelyben nem kevesebb, mint 14 (! ) féle különböző izgalmas pékáru szerepelt, többek között fekete tintahalas kenyér, pici briós, magvas kenyerek, Grissini, 2 féle sajtos rúd. Előétel "lazac, avokádó, paprika" 3 szelet lazac, sült avokádógerezdekkel, avokádó és paprika krémpöttyökkel. Minden étel elsőrangú vizuális látvány, tökéletes kompozíció is egyben. A 2 féle alapáras főétel közül a halasat választottam: "tengeri sügér, sütőtök, rizottóropogós". 3 kis szelet sült hal, a húsa omlik a szájban, a bőre ropogós, a sütőtök apró sült kockák és mártás formájában is megjelenik, a rizottóropogós a ház egyik specialitása, kívülről bundázott apró gömbök, belül fehérboros rizottó bomba. A desszert sem mindennapi: "lila burgonya, szerecsendió, kókusz", hófehér vastag ostyaszerű lapok kókuszból, rajtuk apró lila hintések, purpurlila ropogós burgonyaszirmok, lila krém középen, alatta piskótás alap és körülötte egy másik fajta, fehér krém pöttyözések. A lilakrumpli desszertként való felhasználása egészen megbolondítja a fogást. És itt még mindig nincs vége, záróakkordként 4 db aprósütike érkezett: egy sárgabarackkal töltött csokigolyó; fehér csokis rétegelt, ropogós; citromos tortácska és narancsos zselés kocka. A mosdó is különleges, leginkább az Éj Királynőjének hálószobájaként tudnám elképzelni. Fekete-lila tónusok, hatalmas tükrök, sejtelmes fények, s még a WC fülkében is aranykeretes kép volt a falon. Finom illatok a put-pourri kaspóknak köszönhetően, nagyon puha, meleg, hófehér kéztörlők bekészítve, és még fogvájókat is helyeztek el a mosdókagyló mellett. Ásványvízzel és kötelező szervizdíjjal együtt 11ezer Ft felett zárult a számla. Valóban lenyűgöző, pompás hely, elsőrangú konyhával.