Az Operaház földszintjén tavaly ősszel nyílt meg a Zsidai-csoport által üzemeltetett Opera Café, amely a Hajós utca felől közelíthető meg kintről, előadások idején pedig a belső folyosón keresztül lehet a szünetekben vagy a program végén átjönni.
Korábban éveken át bérletünk volt a Wagner előadásokra, és a büfé akkori színvonala nem igazán volt méltó az Operaházéhoz (csak az árak jártak az egekben), így ennek a változásnak mindenképpen örültünk. A csodálatos épület adott, ehhez jött az újragondolt, jól illeszkedő berendezés, amelyben a vörös-arany-fekete színvilág dominál. A pultban sorakozó pompás "újhullámos" sütemények 900 Ft-os egységáron kaphatóak, stílus és ízvilág tekintetében talán a Zazzihoz tudnám némiképp hasonlítani. Tonkababos csokoládés (gluténmentes), mascarponés fehércsokis, ribizlis-gesztenyés, sajttorta, no és persze stílszerűen az Opera szelet. Egyből kettőt is bevállaltam, egyik jobb volt, mint a másik. A magam részéről célzottan csak sütizésre készültem, de amúgy a rövid bisztrós jellegű étlapon pizza, olaszos tészták, saláták és szendvicsek, s ha jól láttam, még marhapörkölt galuskával is szerepel. Visszafogott, profi kiszolgálás, amolyan "régi vágású", de az Operához, ehhez a nem mindennapi elegáns környezethez szerintem ez a stílus illik.
Zsidai Roy és Litauszki Zsolt párosa a minőség védjegye. Nagy örömmel hallottam, hogy az Operaház kávézóját is bevették a portfólióba, s csak idő kérdése volt, hogy mikor próbáljuk ki, hogy mit tudnak. Nos, a minap minden összejött ehhez, beültünk egy kellemes desszert-reggelire a nagyobbik fiammal.
Sajttortát ettünk valamint málnamousse-tortát, mindkettő remek volt. A beltér patinás, megnyerő, békebeli hangulatot sugárzó. Az árak nincsenek nagyon elszállva, persze terméke válogatja. 1300 forint egy mégoly finom 0,33 sörért sok, a sütemények viszont 900 forintba kerülnek jellemzően, ami korrekt. Felszolgálási díjat is felszámolnak, ennek nem nagyon örültünk, mert inkább magunk szavaztuk volna azt meg. Egyébként a kiszolgálás 5 csillagos, pincérünk kedves volt, udvarias, felkészült, kommunikatív, öröm volt Vele szóba elegyedni.