Véletlenül botlottam bele ebbe a kis sarki kávézóba a Ferenc téren. Bár van egy jól szeparált, árnyékos, a házfalak között megbúvó teraszuk is, de érdemes beljebb lépni, mert a beltér nagyon hangulatos. Monarchisztikus berendezésű, múltidéző hely, sötét, mintás tapétával, sötétbarna bútorokkal, tradicionális kávéházi hangulattal.
A jelenlegi tulajdonos páros 2013-ban vette át a helyet a korábbi tulajdonostól. A falakon a névhez hűen több óra is látható. Az ételkínálat szerény, a pulton lévő, kávé mellé kínált croissant-okon (290 Ft) és pogácsán (190 Ft) - szerintem nem helyben készülnek -, kívül reggelire szendvicset, amerikai toast-ot, debrecenit lehet enni, napközben néhány fűszeres, magyaros étel kapható 1190 Ft-os egységáron: 3 féle leves (Jókai bableves, Alföldi gulyás, csülkös bableves), illetve erdélyi rakott káposzta, töltött káposzta, vörösboros pincepörkölt, chili con carne (igaz, ez utóbbi nem magyaros). Téli időszakban forralt bort is lehet inni, 2 dl 500 Ft. Szicíliai Ionia kávét főznek, egy eszpresszó tejjel 360 Ft-ba kerül. A kávé kissé karcos volt. Sokféle ízesített kávé különlegességet készítenek, likőrökkel, kókusz és mandula sziruppal. A sörkínálat alapvetően kommersz, Sopronit és Arany Fácánt csapolnak, üvegesben a cseh Bernard sörök lehetnek említésre méltóak (790 Ft). Panyolai pálinkák szerepelnek még széles választékban az itallapon. Hangulatos, nyugis hely.