Az újpesti Öreghalász Étterem Budapest egyik legjobb halvendéglője. A magyaros halászlé friss Magyarországon halászott halakból készül. Belsőség mindig rendelhető hozzá. A halakon kívül készítünk ételeket más húsfélfékből is, mindig a szezonnak megfelelő kisérőkkel és módozatban.
Éttermünk méretének köszönhetően alkalmas társas rendezvények megtartására is. Családi és üzleti rendezvényeire fogalaljon asztalt, vagy különtermet már most! Szép Kártyát elfogadunk. Mi mindent megteszünk, hogy Kedves Vendégeink maradéktalanul jól érezzék magukat. Szeretteinek vásároljon Öreghalász Ajándék Vacsora-utalványt! Viszontlátásra! Az Öreghalász nevében Haász Tamás vendéglős
Az Öreghalász híres volt a jó konyhájáról. Sajnos csak volt. . . Halászlét rendeltünk és harcsafilét kaprimártással, sült zöldségekkel ls steakburgonyával. A halászlé rendben volt, mint mindig, de a főétel nagyon rossz volt.
Egy vékony szelet halálra szárított valamit kaptam, amiről nem igazán hiszem, hogy harcsa volt, a sült zöldség csaknem 100%-ban nyers volt, a kaprimártás egy rengeteg keményítőt tartalmazó fényes massza 3 db bogyóval. A steakburgonya jó volt, ám csak steak burgonya alakúra vágott sültkrumpli, minden fűszerezés és steakburgonya állag nélkül. Ezt még a felszolgáló hölgy kedvessége is nehezen tudta feledtetni. Az viszont pozitív, hogy maradt a jó öreg szóda, jó hidegen.
Az esküvőnket ünnepeltük tegnap az étteremben. Már a foglaláskor is rendkívül segítőkészek és barátságosak voltak! Az ételek kifogástalanok voltak. Háziasan, ízletesen főztek, az ételek frissek voltak. A személyzet felkészült és figyelmes volt! Az árak teljesen elfogadhatóak.
Évek óta járok a barátaimmal vacsorázni, havonta egy alkalommal. Kiváló a konyha, udvarias és gyors a kiszolgálás, nagyon elégedettek vagyunk mindnyájan! Nem véletlenűl járunk évek óta ebbe az étterembe, csak ajánlani tudom. A társaság fele Budáról jár át és nem bánják! Klassz hely!
Sajnálom ,hogy már korábban nem kerestük fel ezt éttermet.Hangulatos,tiszta,udvarias kiszolgálás nagyon finomak az ételek. Csak ajánlani tudom mindenkinek.
Többször jártam már itt, de az utolsó látogatás kissé csalódás volt. Nem az ételek vagy a kiszolgálás, inkább a hely környezete és az épület állaga miatt. Emlékeimben egy jó hírű, teltházas étterem élt, ezzel szemben tátongott az ürességtől, igaz hétköznap tértünk be egy késői ebédre.
Kollégáimmal kerestem fel az éttermet, egyedül vagy a feleségemmel nem mertem kipróbálni, a rémes külső annyira taszított. Egy szocreál tömbház földszintjén található, elhanyagolt megjelenésű, a berendezés már barátságosabb, de ez sem túl modern. Az ételek viszont kárpótolnak, a harcsafilé egészen jóra sikerült.
Az étlap szép hosszú - kérdés hány étel kapható ténylegesen - az italválaszték is bőséges. A kiszolgálásra sem lehetett panaszunk, az árak is kedvezőek, kellemes esetét töltöttünk itt.
Többször jártunk az Öreghalászban, a főztjük szinte mindig kitűnő, néhányszor előfordult, hogy csak jónak nevezném. Az italkínálattal is elégedettek voltunk, bár az utóbbi időben mintha szűkült volna a borok skálája. A kiszolgálás talán lehetne kedvesebb, udvariasabb, de komoly gond ezen a téren sem volt.
Márton napi libamenüre mentünk. Az étlapot is átböngésztük, de kicsi, olvashatatlan barna betűkkel barna lapra nyomtatott sorokkal megküzdöttünk. Nagy csalódás volt, előétel libatöpörtyű hideg száraz kemény, nem friss. Szeletelt kenyér nem friss. Libaleves maceszgombóccal fejeltős, fura színű híg lötty.
Ropogós libacomb hagymás burgonyával, lilakáposztával. Csak a káposzta volt jó. A comb nem meleg, nem friss nem utolsó sorban nem ropog és még ízetlen is. A burgonyának volt íze, csakhogy savanyú, ami nem illett hozzá. A felszolgálás sem volt kiemelkedő, többször kértünk üdítőt, egy másik asztalnál felejtette, hosszabb várakozás után mi kerestük meg a Cola-t és bontottuk fel. Indokolatlanul magas árakkal dolgoznak, meglepetés volt a számla. Egyetlen pozitívum, tisztának találtam a mosdót.
Nálunk családi legenda volt az Öreghalász. Atyám Újpesten volt kerültei főorvos, azt hiszem, az ő idejében nyitott ez a hely, és hamar bekerült a házi szókincsünkbe is. Nagyon jó halászlevekre emlékszem. De valahogy 30 éve nemigen jártam errefelé.
Egyszer, mintha jött volna egy kanadai rokon, és nagyon szeretett volna igazi, jó halászlevet enni Budapesten, akkor ezt találtuk ki és valami edénnyel el is jöttem ide és hoztam. Most arra vitt a dolgom megint, megláttam a lakótelep tövébe beleszomorodott éttermet. Visszajöttem és bentről is megnéztem. Halászlé, persze. . . milyen is? Vegyes. A hely üres majdnem volt, félidőben ebéd és a vacsoraidő között. Makulátlan rend. Pincér azonnal jön, én mondom, ő ajánl, de mást nem kérek, hozza kérés nélkül a csípős kiegészítőt. Majd nemsokára jön a kis bogrács, forr, rotyog, alatta ég a tűz, és a nagy csendben végig hallgattam a sustorgását, amíg ki nem hunyt a láng. Finom volt. Talán nem e legjobb, mert azért arra vannak más tippjeim, de mindenképpen a jobbak közül való. Sűrű, nem nyers, nem túlfőtt. A kenyér nem volt egy friss vágás, de csak azért, gondolom, mert így du. négykor nem vágnak fel egy emberért egy teljesen új kenyeret. Az ár nagyon korrekt, ismerve az országos körképet, a hely kívül kopott, belül tiszta és szép, a felszolgálásra sem lehet panasz. Ez itt így minimum egy négyes. Az emlékeim meg ott kóborolnak tovább.
Ennyire jellegtelen étteremben még nem jártam. Hosszasan próbálom felidézni az étterem belső terét, az étlapot és az ételek ízét, ami – mivel sajnos semmilyen nyomot nem hagytak bennem - nem könnyű feladat. Az étlap indokolatlanul hosszú, az ételek nagy része nem rendelhető.
Az igen szerény választékból végül vaslapon sült csirkemellet és rántott csirkemellet választottunk. Az ételekre sokat kellett várni. A pincérnek nem sikerült az egyszerű italrendelést – szénsavmentes, nem hideg ásványvíz – abszolválni. Először hideg szénsavmentes vizet hozott, majd nem hideg szénsavasat. A kettő kombinációját valahogy képtelen volt megérteni, nem is erőltettük tovább. Nagy sokára megérkeztek az ételek, hihetetlenül pici adagokat kaptunk, éhesek maradtunk. Az ételek egyébként finomak voltak, de nem kimagaslóan. Az italok nagyon drágák és az ételek is erősen túlárazottak. Mi nem leszünk visszatérő vendégek.
1042Budapest, Árpád út 20-22.
06 1 231 0800
Szolgáltatások
ingyenes WIFI légkondícionált helyiség vegetáriánus ételválaszték étel elvitelre fix áras kisállat bevihető napi menü parkolási lehetőség reggelizési lehetőség sportközvetítés széles borválaszték zártkörű rendezvény lehetősége
Nyitva tartás
H-V