2023. októberben, kollégákkal járt ittÉrtékelt: 2024. január 2.Ajánlom a helyet másoknak is!
Az egyik legjobb éttermi élmény volt számomra a tavalyi évben az Oriental Bar a Ráday utcában, a Bakáts tér közelében, mármint az ételek és a kiszolgálás tekintetében. A tulajdonos egy egyiptomi úriember, aki a szakács feladatokat is ellátja. A pultban egy nagyon kedves, szintén egyiptominak tűnő, vagy legalábbis közel-keleti, észak-afrikai lány szolgált ki. A hely aprócska, melynek nagy részét elfoglalja a konyha és a kiszolgálópult. Egyértelműen elviteles hely. Illetve a nyári, melegebb időszakban a bejárattal szemben, a másik oldali járdánál van egy kiülős teraszuk elég sok asztallal, itt lehet helyben enni.
Az ételek hús-hangsúlyosak, grillezett, sült, fűszeres, marinált, pácolt húsok. Kebab, kofta, BBQ, Shish Tawook, némelyik neve ismeretlen, de a színes fotók alapján szinte minden tetszik, nehezen választok. A húsmentes fogások között hummusz, mentás joghurt, Baba Ganoush, falafel, fűszeres sült padizsán cseréptálban, egyiptomi saláta.
A ház specialitása a Koshary, ami egy tradicionális egyiptomi vegán egytálétel, lencsével, rizzsel, paradicsomszósszal, csicseriborsóval. (2590 Ft-tól).
Az én választásom a személyzettel egyeztetve a Shish Taqook tál lett (3390 Ft), fűszeres csirke kockák, grillezett zöldségekkel, hagymával, tahinivel, salátával, hasábburgonyával (lehetett volna Basmati rizzsel is). Hatalmas, kiadós adag, nagyon finom fűszerezéssel. Még másnapra is maradt, elcsomagolták nekem, amit nem bírtam megenni. Biztosan fogok még itt enni, nagyon ízlett.
Ételek / Italok: Kiszolgálás: Hangulat: Ár / érték arány: Tisztaság: Fényképek (14)
Még több kép (4 db)
Hotel Aurum Hajdúszoboszló