Ez egy tegnap esti pótcselekvés, elnéztem a napot, egy nappal korábban mentem egy étterembe, aztán kiderült a keserű igazság, így hát a környéken ténferegve ezzel vigasztalódtam. Hát akkor jobb híján Padthai. . . nem olyan rossz az. Szerény forgalom vacsoraidőben, üres hely, szabad konyhai kapacitás bőven, pultos leánnyal a rendelésnél elkezdtünk tanakodni, hogy mi is legyen az összeállítás.
. . legyen tojásos tészta. . . na. És? Hát legyen kacsa. Lesz. És? A fafülgomba így jó a kacsához? Abszolút jó a kacsához. Akkor legyen. Szósz? Milyent? Burmai Green Curry, enyhén csípős. . . jó ez nekem? Jó. Akkor legyen az. És ezek közül? Na, ezek közül meg a saigoni hagyma meg a pörkölt mogyoró. . . na, szóval így állt össze a kaja. Inni is kell azért valamit, az nem volt valami jó, a Padthai Happy nevű lé, de azért megvettem azt is. Ez így úgy alakult, hogy "egyéni összeállítás" = 4430 forint, a happy lé meg 850, azaz összesen 5280 forint. Rendelésem szám #98A. Már csak a táblára kell figyelni, mikor jelenik ez meg. Aztán jött, elmentem érte az etetőhöz, elhoztam sk. megettem a saját számmal, jó is volt, aztán sétáltam tovább.
A Kolosy téren ért az ebédidő május végén, így kipróbáltam a Padthai itteni egységét. Az árak és a választék a lánc többi tagjával azonos, a kiszolgálás módja is. A kiszolgálás gyorsétteremhez képest egész kedves, 10 -12 perc alatt elkészült az étel , pedig elég sokan voltak.
Az ízek változatlanul finomak, barna rizses alapot választottam csirkével, falülegombával, ananásszal és saigon hagymával. Az árak itt is sokat emelkedtek, ha több féle zöldséget és húst kér az ember, 3. 500-4. 000 Ft körül jön ki egy étel, rákkal ennél többe. A berendezés szép, hangulatos a hely, egy sétálóutcában található. Ebédidőben kiváló opció.
A Pad Thai thaiföldi ételekre szakosodott étterem-lánc óbudai egysége a Kolosy téri piac mögötti sétálóutcában található. Elég nagy az alapterülete, sok asztaluk van, az üvegezett téliesített veranda különösen kellemes. A beltérben a szokásos Pad Thai-os dekoráció köszön vissza itt is.
Az ételek rendelése a pultnál történik, összetevőnként, a fizetés is ez alapján kerül megállapításra, hogy miket válogatunk össze a rizs vagy tészta alapra, amelyet a rendelést követően az üveg mögötti látványkonyhában készítenek el az ázsiai - de abban nem feltétlenül vagyok biztos, hogy thai - szakácsok. Az árak és az ételkínálat is egységes a láncon belül. Nem tartom olcsó helynek, figyelembe véve, hogy egy húst is tartalmazó egytálétel pár kiegészítővel - bambuszrügy, kínai kel, fafülgomba, zöldség mix könnyen 3000 Ft környékére is ugorhat. Az elkészült ételeket papírdobozba lapátolják, sorszám alapján vehetjük át, amelyet a digitális kijelző mutat. A kijelzőt csak az asztalok kis részénél lehet látni. Ahogy az előző értékelő is megjegyezte, a desszertjeik nagyon finomak. A pénztár melletti hűtőpultból lehet kiválasztani a számunkra legszimpatikusabb rombusz alakú dobozkát. Minden desszertkrém 690 Ft-ba kerül. A karácsonyi idényjellegű desszertet, a tonkababos csokoládékrémet választottam, ami tömény, kiadós, karakteres, kifejezetten laktató volt. A gyümölcslevek is klasszak, ezúttal a mangó-bazsalikom-menta-lime kombinációt választottam. Ízre finom volt, de meg kell jegyezzem, hogy elég kevés volt a gyümölcstartalom a víz javára (550 Ft a 0,5 literes palack).
Nem tudjuk megunni. Hagyomanyos rantott husos vasarnapi ebed helyett mi a wok tesztakra szavazunk. 2 hetente biztosan beterunk. Sokfele tesztat kiprobaltunk az elmult 3 evben de a favorit tovabbra is a rak+zoldsegmix+thailand padthai szosz. Pozitiv, hogy nagyon gyors a kiszolgalas tehat ehhalan szelen tokeletes valasztas maxmimum 10 perc es mar elvezheto az amugy nem kis adag teszta.
Mindenfele kartyaelfogado hely. A tobbi padthai etteremmel ellentetben itt tanyerokban tortenik a szervirozas,aminek kimondottan orulok. Habar dizejnos a dobozos megoldas meg is csak a kukaban(nem szelektiv) kot ki az a sok papir.
A Pad Thai eddigi egységeit már sikerült végigjárni, már persze, ha nem nyitottak azóta egy ötödiket is. Az Október 6. utcában, ha jól emlékszem, négy éve voltam először, majd jött a Gozsdu udvar, végül az Egyetem tér, s most végre eljutottunk a Kolosy téri egységbe is. Itt zavart a hangos zene, ez nem tűnt fel a többi egységekben.
A dizájn hasonló mindenütt, de nem egyforma, nekem az Október 6 utcai tetszett a legjobban. Ettünk ragacsos rizset mangóval (590), Tom Ka Ghai (1090) és rákos Tom Yum levest (1590). A két leves nekem nem adta azt az élmény, amit megszoktam és elvártam, de a társaim nagyon meg voltak elégedve. Rendeltem egy uborka-lime-gyömbér cukormentes italt is, ez is jó volt. Szeretem ezeket a helyeket, amikor wokot rendeltünk, az is rendben volt, de az igazság az, hogy a Buddha hálózat jobban tetszik, mind beltérre, mind ár/érték arányban, a kiszolgálás viszont itt jobb. Akárhogy is: erős négy pont.