Abszolút belvárosi, központi helyszín a Petőfi Sándor utcában, autóval a megközelítés és a parkolás is kisebb fajta kihívás a környéken. Korábban is valamilyen egyszerűbb távol-keleti étterem működött itt, de a nevére már nem emlékszem. A beltér elrendezése minden esetre nem változott, csak a név.
A profil is hasonló, vietnami-kínai ételek kaphatóak. Pirított rizs és tészta papírdobozban (elvitel esetén), ramenek többféle hússal, szokványos ázsiai előételek: tavaszi tekercs, bundázott rák, batyuk, gombócok. Árban az ázsiai éttermek között inkább középkategóriásnak mondanám, a környéken viszont az olcsóbb helyek közé tartozik. 1300-1900 Ft közötti ételárak az étlapon. Rendelni lehet a pénztárpultnál, de kijönnek az asztalhoz is. A szakács az üvegpolt mögötti látványkonyhában dolgozik, de fura módon nem volt sok látnivaló, legalábbis amivel másutt fel szokták dobni az ilyen helyeket: színes, izgalamas alapanyagok, készülő ételek, nos itt nincs semmi ilyesmi. A pult fölött színes ételfotók láthatóak. Szerencsére ételszag sincs. A pénztáros-pultos aprócska kínai (? ) lány kedvességét hangsúlyoznom kell. Minden vendéghez volt egy őszintén kedves szava, a külföldi egyedül érkező középkorú úrhoz, a helyi, szomszédban lakó(nak tűnő) idős bácsikához, és a babakocsis kisgyerekes párhoz is. Zöldséges ramen levest kértem (1190 Ft). 3 féle tészta közül lehet választani, én a széles rizstésztát kértem bele. Ezen kívül babcsíra, póréhagyma, brokkoli, sárgarépa csík volt még benne. A lé kellemes, de nem átütő. Összességében jó, de mégis átlagos összhatás, de semmi kiemelkedő. Összpontszám 3 és 4 között, de a kínai gyorséttermekhez képest összehasonlíthatatlanul színvonalasabb, kedves kiszolgálás miatt felfelé kerekítek. A tisztaság fokozható lenne.
Esti mozi után egy próba volt a Panda Wok étterem. Nem igazán gyorsétterem, nem igazán kínai, de nem is volt egyértelmű, hogy minek szeretné definiálni magát. Mondjuk, emlékeim szerint nem a kínai éttermek specialitása a ramen leves, it viszont a vezető attrakciók egyike. Feleségen zöldséges ráment, én meg rákban dús, wokban pirított tésztát kértem.
Mindketten úgy ítéltük meg, hogy finom volt! Kicsit lassan készült el, kíváncsi lennék, hogyan győzné a magyarul egyáltalán nem beszélő (? ) házaspár (? ) az étterem teljes üzemű forgalmát. Azt hiszem, inkább dobozban árult, elvihető street foodra specializálódtak, de azt ki győzné így kivárni? Amúgy étlapra, fényképre bökdösve lehet választani.