A Papa Joe Söröző 1980 óta működik a Hunyadi téren, ha hiszünk a bejáratnál olvasható "Anno 1980" feliratnak, s miért ne hinnénk? Júliusi turnénk záró állomása volt ez a söröző, ahol korábban még nem jártunk. De annyira itt ragadtunk, hogy már tovább nem is mentünk.
Amikor megérkeztünk, olyan hangulat volt, hogy a pultos lányt éppen az egyik törzsvendég táncoltatta, a muzsikát hozzá egyszerűen telefonról adták alá. Az italkínálat kommersz, az árak barátságosak. A csapon Arany Ászok, Dreher Bak és Pilsner Urquell sörök. A hangulat laza és kötetlen. Sokan járnak le ide a környékről napi szinten vagy hetente többször, a hely a törzsvendégekre épül, de új arcokat is barátsággal fogadnak. Bár mi ebből lemaradtunk, de hétköznap még ebédmenüt is lehet náluk kapni, bár azt nem tudom, hogy saját konyhájuk van, vagy pedig valahonnan hozatják-e az ételt. Vasárnap zárva tartanak, ez a pihenőnap a személyzetnek, a többi napon viszont reggeltől késő estig nyitva vannak. Nyári időszakban az igazi élet nem is bent, hanem kint a teraszon zajlik, ami egyúttal a dohányos szekció törzshelye is. Itt teljesen természetes az, hogy vadidegen emberek összeülnek egy közös asztalhoz, s egyből megindul a beszélgetés, sztorizás. (Most vettem észre, hogy a képek közé keveredett egy kakukktojás, a fekete-fehér nosztalgiafotók a falon a csocsóval az nem a Papa Joe, hanem a Helvécia az Eötvös utcában. Szintén Hatker). Össz-élmény 5 pont.