A Liszt Ferenc tér közelében lévő kis borbárba már régóta szerettem volna benézni, viszonylag gyakran járok erre. A júniusi gasztrotúránk során erre is sor került, bár értékelő társam számára már nem volt új terep a hely, ő már járt itt korábban is, sőt, nem is túl régen.
A két fiatalember tulajdonos által működtetett borbár barátságos, kozmopolita hely, bármely korosztály és náció számára vonzó lehet. Kicsi az alapterület, de mégis le lehet ülni normálisan, meg lehet közelíteni a pultot, illetve van még egy kis terasz is a bejárat előtti díszköves sétálóutca szakaszon. A széles borválasztéktól csak összezavarodni tudtam, majdnem laikusként, így inkább rábíztam magam a profi szakértőkre, nem is bántam meg. Az egyik tulajdonos Galatea Zengőjét (1650 Ft) és Balla Géza Fekete Leánykáját (1650 Ft) kóstoltuk meg. Az itallap nem terjedelmes, viszont humoros, olyan alcímekkel vannak rajta csoportosítva a borok például, hogy "be a nyúlüregbe", vagy "természetesen bizarr", mármint ilyen borokra/élményekre lehet számítani az adott kategóriában. Ételeket alapvetően nem tartanak, a tematikus borkóstolók, bemutatók idején szoktak készülni falatkákkal, borkorcsolyával. Csinos fekete-fehér mosdó. Csont nélküli 5 pontos élmény.
Ritka, hogy egy helyre egy-két hónap elteltével visszamenjek, de hébe-hóba megesik, mint például most. Alkonyi Kristóf, az első számú magyar borszakértő, (ma már borász), Alkonyi László fia, egy Amerikából hazatért kollegájával üzemelteti ez a kiváló borbárt. A beltér hangulatos, a borválaszték impozáns, jól összeválogatott.
Aki sört inna Drehert kap. Mi mindkét alkalommal bort ittunk, de azért belekortyoltunk a sörbe is. A második látogatásunk alkalmával az egyik tulaj Zengőjét és Balla Géza Fekete Leánykáját rendeltük, az elsőre nem emlékszem pontosan. Ide könnyen lehet, hogy még visszatérek. Egyértelmű 5 pont.