A Pozsonyi út Jászai Mari térhez közelebbi részén található egy kis üzlethelyiségben a Double Shot kézműves kávézó. Az alapterülete nagyon kicsi, igazából megfordulni is addig lehet, ha nincsenek benn 3-nál többen a kávézóban. Viszont van egy kis galériájuk, ahol kényelmesebben le lehet ülni, viszont a lépcső nagyon szűk és meredek, nagyon vigyázni kell, nehogy elcsússzon az ember.
A berendezés egyszerű, puritán, sima bepucolt faasztalkák, székekkel. A mosdó is nagyon frappánsan illeszkedik ehhez a világhoz stílusában. A falon is minimális dekoráció, egy könyvespolc pár könyvvel és egy régi órával; kicsit rusztikus a megjelenés, mondjuk mint egy vidéki présházban, csak itt nem a bor, hanem a kávé van fókuszban. Az árképzés érdekes, az eszpresszó 555 Ft, a cappuccino 666 Ft, a latte 777 Ft. Minden esetre egyáltalán nem olcsó hely, viszont valóban magas minőségű, válogatott kávéból főzik a fekete italt. Ottjártamkor kolumbiai kávéból. A kiszolgáló fiatalember nagyon kedves, jópofa, udvarias. Kávén kívül nem láttam, hogy mást is árusítottak volna, pl. ennivalóra gondolok vagy egyéb italokra.
A minőség mindekelőtt – ez vezet, akár sörről, akár borról, akár kávéról, akár ételekről vagy desszertekről legyen szó. Megbecsülöm a korrekt középszert is (a desszertek esetében ezt inkább mellőzöm), de a hittel, lelkesedéssel megalkotott és kínált csúcsminőség hoz lázba.
Az újhullámos kávézók esetében többnyire már kívülről is lerí a minőségorientáltság, de azért segíthetnek a toplisták is. Ilyen hely volt a Double shot is, ahol egy-két nappal a nyitás után voltunk, ösztönünk által diktáltan. Hamar összebarátkoztunk a tulajdonossal is, aki elmesélte, hogy már három csúcskávézó képviselői is jártak náluk, megnézni, hogy mit tudnak. Nos, sokat. Kávéjuk krémes, koncentrált, markásan, de nem eltúlzottan savas, egyensúlyos, visszatérésre csábító. Rögtön találtunk egy-két közös ismerőst is a kávék világából. A berendezés még fejleszthető, de már most barátságos, meghitt. Kínálnak remek sütiket, meg is kóstolhattunk ezek közül egyet baráti alapon. Örvendetes az újabb csúcskávézó megjelenése a pesti gasztropalettán, sok sikert kívánunk nekik!