Karakas pasa emléke

Pasha Café BudapestPasha Café Budapest a térképen

2024. novemberben, egyedül járt ittÉrtékelt: 2025. január 30.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A Budai Vár nagyszabású felújítása keretében egy újabb megszépült részen található ez a múltidéző kávézó, amely a török hódoltság idejére tekint vissza. A tavalyelőtti évben (2023 nyarán) nyitott meg a kávézó Karakas pasa egykori ágyútornyában. Érdekesség, hogy két irányból meg lehet közelíteni, egyrészt a csodálatos, szökőkutas Török Udvar felől, másrészt a Lovarda felől is. Itt találkoznak a várdomb szintjei, amit a kávézóban, azaz a tornyon belül lépcsővel hidaltak át. Kint a várfal mentén nyitott teraszt alakítottak ki. A benti részben keleties, török stílusú dekorációk és bútorok erősítenek rá a hely hangulatára, ugyanakkor a lenti bárpult, valamint néhány szék az jellegtelen modern, nem éppen a környezetbe illő. A fenti nagyobb teremben viszont már a bárpult is teljesen ideillő, remek a türkizkék színválasztás és a csempeburkolat hatás. A falat színes fotók díszítik.
Az étel- és italkínálat fejleszthető, nem igazán volt olyan választék, ami tematikusan illeszkedne a kávézó törökös jellegéhez, hacsak nem a török kávé (1600 Ft), amit én nem annyira kedvelek, mert zaccos.
Az eszpresszó 800 Ft, a kis üveges Schweppes narancs szénsavas üdítő 700 Ft, az itallapon lévő árak már tartalmazzák a 10%-os szervizdíjat. Paulaner sört csapolnak, tartanak néhány alkoholos italt is, bor, pezsgő, nem éppen a legolcsóbb kategóriában. A Kreinbacher pezsgő (classic vagy rozé) 5500 Ft/ 0,15 l pohár, a legolcsóbb Bock Villányi rozé bor 1250 Ft (0,15 l), míg a Sauska Furmint borból egy pohárral 2500 Ft (0,15 l). A koktélok árai 3500-5000 Ft között mozognak.
Sok fantázia van szerintem a helyben, ami még nem lett teljese kiaknázva.
Ételeket egyáltalán nem láttam.
Ételek / Italok:Átlagos
Harkányi Psoriasis Centrum Harkány
Barrico Thermal Hotel Demjén - Napi ár félpanziós ellátással
Barrico Thermal Hotel Demjén
43.500 Ft / 2 fő / éjtől félpanzióval
Hotel Honti Wellness és Konferencia Szálloda Visegrád - Napi árak reggelis ellátással
Hotel Honti Wellness és Konferencia Szálloda Visegrád
26.520 Ft / 2 fő / éjtől reggelivel