Kiváló 2014. júniusban, a párjával járt ittÉrtékelt: 2014. július 21.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Az asszony Spanyolországban dolgozott 4 évet, innen a spanyol tapas ismeret és szeretet. Pesten korábban 2, azóta megszűnt spanyol helyet is megnéztünk vagy 10 éve, elég átlagosnak bizonyultak, kivéve az áraik. ha jól emlékszem 2005ben voltunk a Kálvin tériben először és azóta is 90%ban ide járunk. Az M4 építkezés miatt persze 2007 óta a budaiba. kb 20x voltunk már. Az alapanyagok frissek, az ízek teljesen mediterránok, míg 2005 körül a magyarosabb chorizo vörösborban és társait kértem, azóta már rég a halas és kagylós fogásokat szoktam kérni. Ezek drágák(1500-2500 Ft/tapas), főleg a méretükhöz képest. De mostanában már elég vega vagyok, saláta (ensalada mixta), tejszínes spenót pirított sonkával, sült gomba. Borban nekem az alap rosé a kedvencem, jóval sötétebb mint a magyar rosék. (amik szintén jók...) A végén egy pohár száraz sherry! 1 hónapja az asszonnyal végignéztük a Ráday utcát és a végén bizony a pesti Negrában kötöttünk ki, a Kálvinon és a szokásos magas szintű vacsoránk volt.
Itt is olvastam jókat erről a helyről, de az igazi indíttatást James Martin séf Kalandozások Spanyolországban című, valamelyik főzős tv-csatornán adott sorozata adta, hogy kipróbáljuk ezt a helyet, mert ő olyan sokat dicséri a spanyol tapasbárokat. Így ma, amikor kultúrprogramjaink miatt a...
Mivel biológiai berendezésem okán és spirituálisan sem vagyok fényevő, néha táplálkoznom kell. Ez a tevékenység ma a Kálvin térre koncentrálódott, közvetlenül ama református templom mellé. Tehát a pesti Pata Negra, ellentétben a Duna túlsó partján lévővel. Amúgy kitűnő kis spanyol konyha. Hely...
Október közepén próbáltuk ki ezt a kellemes éttermet. Izgalmas kínálattal rendelkeznek, az adaaok a tapasnak megfelelő mennyiségek- így több ízt is kipróbálhattunk. A kiszolgálás gyors és pontos volt, az ételekkel és a felszolgált dizájnnal nagyon elégedettek voltunk. Különösen érdekes...