Társam kicsit húzta az orrát, hogy drágák az ételek, én kértem, hogy olvassa el figyelmesebben az étlapot. S bizony, egészen bizalomgerjesztő ételek találhatók az rajta potom pénzért, például bajor sült kolbász káposztával és krumplipürével 1600 forintért, de ugyaennyi volt az általunk rendelt sztrapacska is, s a hamburger sem volt vészes, meg nem mondom, hogy 1800 volt vagy 2000, de emlékezetem szerint 2000 alatt volt körettel együtt. Ha netán 2200, akkor bocs.
A sztrapacska finom volt, ha éppen nagyon akarnám, kifogásolhatnám a talán túl tömör állagát, de szerettük így is, jó volt az ízesítése, tisztességes juhtúró került rá, no meg szalonnapörc. A hamburger sem volt rossz, bár a zsemle lehetett volna könnyedebb, s a hús is szaftosabb, lehet még ezzel kísérletezni, mert érdemes. Egy korsó Paulanert ittam, friss volt, finom. Érdekes, hogy a felszolgáló nem volt tisztában a pils, a lager és az ale alapkategóriákkal, amikor közöltem vele, hogy minden pils lager is egyben, erősen elcsodálkozott. De hát ez van, az alsóerjesztésű sörök (lager) nagy családján belül a pils egy irányzat. Összességében jó hely a Paulaner porta, szívesen ennék ott egy sült kolbászt is, ha netán valamikor ez összejön.