Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Évek óta csúcsminőséget kínáló és fenntartó pékség a XI. kerületi Bartók Béla úton. A portál már sokkal láthatóbb, észrevehetőbb, mint a nyitás utáni években. A beltér továbbra is elég puritán, de élvezetes az üveg mögött nézni a pékműhely sütési tevékenykedéseit. Mindig nagyon finom illatok fogadnak.
Hiába nyílt az elmúlt években számos újabb kézműves pékség, a Pékműhely tartja magát, a népszerűsége nem csökkent. Legyen szó édes vagy sós péksüteményről, mindegyik nyerő. Legutóbb egy baconos-mustáros-hagymás csavart rudat vettem (590 Ft), nagyon jó volt az állaga és a tölteléke, fűszerezése is A péksütemények ára 500 Ft körül alakul, legutóbb volt pl. szilvás papucs tepertővel, belga csokis párna, mákos-meggyes papucs, túrós-gyömbéres papucs, szóval mindig találni valami érdekességet, újdonságot, persze a klasszikus kakaós és fahéjas csiga is elmaradhatatlan (550 Ft). Az 50 dekás fonott kalács 1490 Ft-ba kerül, azt kicsit drágállottam.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
A budai Pékműhelyben már volt szerencsém nagyon finom péksüteményt enni, így örömmel láttam, hogy Budán is van egy "műhelyük" a Gellért tér közelében. A cím alapján találtam csak rájuk, ugyanis egy igazi rejtőzködő helyről van szó. A bejárat felett semmilyen kiírás nem árulkodik a létezésükről.
Fehérre meszelt épület, szolid üvegablakkal. Belépve finom, friss kenyérillat ejt rabul. A pultban és mögötte viszonylag kevés, de sokféle pékáru sorakozik, a kenyerek a fali tartóban pihennek. A kakaós és fahéjas csiga mellett most valami mást szerettem volna megkóstolni, ezért inkább a hajtogatott táskák közül választottam. Az árak és a péksütemények neve nem volt feltüntetve. A gorgonzolás is izgalmas volt, de végül egy édes mellett tettem le a voksomat, amelyben áfonyás-túrós töltelék volt. A töltelék, és a tészta is elsőrangú, még langyos volt. 250 Ft-ba került. Hozzá a Superjuice szintén kiváló minőségű gyümölcsleveiből a 44-es számút választottam, amelyben ananász, alma, citrom, sárgarépa, gyömbér és kurkuma izgalmas kombinációja kortyolható (590 Ft). Helyben a fal melletti pultnál állva lehet enni-inni. Pozitívum, hogy a pultra üveges Szigetközi víz van kihelyezve, amelyből tetszés szerint lehet inni a pékáruk mellé. Az üvegfal mögött szorgosan dolgozik a pékmester.
A Pékműhely puritán egyszerű egység, de híre messze szárnyal. Olyannyira, hogy e pékség is bekerült a Gault Millau kalauzba a legjobb pékműhelyek közé. Mi tavaly májusban jártunk arra a Gourmet idején, a kiszolgálás megnyerő, a választék csekély, de ami van, az vagy nagyon ízletes, vagy nagyon bizalomgerjesztő.
A kettő között a határvonalat ugyebár az képezi, hogy kóstoltuk-e az adott terméket vagy sem. A csigáik lenyűgözőek finomak, foszlósak, intenzív ízűek. Egyfajta műfajcsúcsot jelentenek számomra. Mindemellett még olcsó is a hely, a csiga 190 ft volt, a kávé 300, a superjuice, amire sok helyen elkérnek 800-900 forintot, az itt 590.
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
4Hangulat
5Ár / érték arány
5Tisztaság
Itt fényképeztem:
Milyennek találod ezt az értékelést?
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
Ön a tulajdonos, üzemeltető?
Használja a manager regisztrációt, ha szeretne válaszolni az értékelésekre, képeket feltölteni, adatokat módosítani! Szívesen értesítjük arról is, ha új vélemény érkezik.