Kiváló 2015. májusban, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2016. január 21.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A Pékműhely puritán egyszerű egység, de híre messze szárnyal. Olyannyira, hogy e pékség is bekerült a Gault Millau kalauzba a legjobb pékműhelyek közé. Mi tavaly májusban jártunk arra a Gourmet idején, a kiszolgálás megnyerő, a választék csekély, de ami van, az vagy nagyon ízletes, vagy nagyon bizalomgerjesztő. A kettő között a határvonalat ugyebár az képezi, hogy kóstoltuk-e az adott terméket vagy sem. A csigáik lenyűgözőek finomak, foszlósak, intenzív ízűek. Egyfajta műfajcsúcsot jelentenek számomra. Mindemellett még olcsó is a hely, a csiga 190 ft volt, a kávé 300, a superjuice, amire sok helyen elkérnek 800-900 forintot, az itt 590.
Évek óta csúcsminőséget kínáló és fenntartó pékség a XI. kerületi Bartók Béla úton. A portál már sokkal láthatóbb, észrevehetőbb, mint a nyitás utáni években. A beltér továbbra is elég puritán, de élvezetes az üveg mögött nézni a pékműhely sütési tevékenykedéseit. Mindig nagyon finom illatok...
A budai Pékműhelyben már volt szerencsém nagyon finom péksüteményt enni, így örömmel láttam, hogy Budán is van egy "műhelyük" a Gellért tér közelében. A cím alapján találtam csak rájuk, ugyanis egy igazi rejtőzködő helyről van szó. A bejárat felett semmilyen kiírás nem árulkodik a létezésükről....