Kiváló 2016. decemberben, egyedül járt ittÉrtékelt: 2016. december 4.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A budai Pékműhelyben már volt szerencsém nagyon finom péksüteményt enni, így örömmel láttam, hogy Budán is van egy "műhelyük" a Gellért tér közelében. A cím alapján találtam csak rájuk, ugyanis egy igazi rejtőzködő helyről van szó. A bejárat felett semmilyen kiírás nem árulkodik a létezésükről. Fehérre meszelt épület, szolid üvegablakkal. Belépve finom, friss kenyérillat ejt rabul. A pultban és mögötte viszonylag kevés, de sokféle pékáru sorakozik, a kenyerek a fali tartóban pihennek. A kakaós és fahéjas csiga mellett most valami mást szerettem volna megkóstolni, ezért inkább a hajtogatott táskák közül választottam. Az árak és a péksütemények neve nem volt feltüntetve. A gorgonzolás is izgalmas volt, de végül egy édes mellett tettem le a voksomat, amelyben áfonyás-túrós töltelék volt. A töltelék, és a tészta is elsőrangú, még langyos volt. 250 Ft-ba került. Hozzá a Superjuice szintén kiváló minőségű gyümölcsleveiből a 44-es számút választottam, amelyben ananász, alma, citrom, sárgarépa, gyömbér és kurkuma izgalmas kombinációja kortyolható (590 Ft). Helyben a fal melletti pultnál állva lehet enni-inni. Pozitívum, hogy a pultra üveges Szigetközi víz van kihelyezve, amelyből tetszés szerint lehet inni a pékáruk mellé. Az üvegfal mögött szorgosan dolgozik a pékmester.
Évek óta csúcsminőséget kínáló és fenntartó pékség a XI. kerületi Bartók Béla úton. A portál már sokkal láthatóbb, észrevehetőbb, mint a nyitás utáni években. A beltér továbbra is elég puritán, de élvezetes az üveg mögött nézni a pékműhely sütési tevékenykedéseit. Mindig nagyon finom illatok...
A Pékműhely puritán egyszerű egység, de híre messze szárnyal. Olyannyira, hogy e pékség is bekerült a Gault Millau kalauzba a legjobb pékműhelyek közé. Mi tavaly májusban jártunk arra a Gourmet idején, a kiszolgálás megnyerő, a választék csekély, de ami van, az vagy nagyon ízletes, vagy nagyon...