A Pék Pont pékség kb. félúton található a Rákóczi úton a Blahától az Astoria felé lesétálva a páratlan oldalon. A Karácsony előtti napok egyikén jártam erre legutóbb, de korábban is betértem már ide 2-3 alkalommal. Meglepő módon olyan tumultus volt, hogy benti képeket nem is tudtam készíteni, a pult előtt sem akartam feltartani a sort.
Leülni sem lehetett, pedig van egy pár magasított asztal az egyik üvegportálnál és a pulttal szembeni falnál is, de mindegyik foglalt volt már. Az üvegportál mögül kerek minipizzák hívogatnak csábítóan befelé, sonkás-gombás, baconos-hagymás és szalámis is volt. Bent jó kinézetű szendvicsek húsos és vegetáriánus verzióban is, klasszikus édes és sós péksütemények, többféle croissant, melyek közül érdekesnek tűnt a mazsolával, vaníliás krémtúróval töltött. Gyümölcsös párnák (almás, barackos, meggyes), tejfölös és juhtúrós pogácsa kimérve, csokis és áfonyás muffin, bécsi fánk. A "diós" patkó sajnos nem dióval, hanem dejóval töltött, de pozitívum, hogy itt ezt egyértelműen ki is írják, nincs semmi átverés. A kiszolgálás gyors, pörgős, de nem felejtenek el kellemes ünnepeket kívánni a vásárlóknak.
A Pékpont az újhullámosnak nevezhető igényes pékségek egyike, ha emlékezetem nem csal, valamelyik minőségi hamburgerezőnek (vagy többnek) ők sütik a zsemlét, ami nem rossz ajánlólevél. A beltér rendezett, szép, a kiszolgálás kedves, az árak korrektek, különösképpen a minőséghez képest. Van egy sor szendvicsük jellemzően 500 forint körül.
(480 például az uborkakrémes–pulykasonkás vagy a csirkés-sültcéklakrémes, 520 például a cheddaros-füstöltsajtos és a majonézestormás-tarjás) Vettem egy kenyérlángosszerű pizzának mondott terméket, chilis babosat, ami nagyon jól esett, bár lehetett volna sósabba. Ez volt a reggelim 320 forintért, több és jobb volt, mint a szeletpizzák, amiket hasonló árfekvésben lehet kapni. Kicsit erős az 5 pont de nincs szívem 4-re rontani az osztályozást.