Elég jól ismert, több éve üzemelő, fiatalos, modern vonalvezetésű, de nem újhullámos vagy hipszter söröző a kiülős-sok evő-ivó helyes Tompa utcában, egy társasház aljában. Ezek az utcafronti földszintes bérlemények egy kaptafára készültek, a szomszédos Hazai Kézműves bolt és a zöldséges bejárata, üvegportálja és belső kialakítása is megegyező.
A fő profil a hazai kisüzemi kézműves sörök (Békésszentandrási, Monyó, Hedon, Fóti, Kaltenecker, Csupor, Balkezes) amelyeket csapoltan vagy üvegesen, akár elvitelre is - ez esetben kedvezőbb áron - megvásárolhatunk. A sok magyar sör mellett belga és cseh söröket is tartanak. A malacos Delirium-ot, illetve Primator söröket. Árban szerintem elég korrekt, olyan 600 Ft-tól már találunk választékot. Ha jól láttam, ételeket nem igazán tartanak, talán valami hidegtálat tudnak összedobni, ha igény van rá, bort viszont igen, méghozzá a Pohárszék Borház szállít nekik. Elég sok a visszajáró törzsvendég, ilyenkor nyáron a teraszon kitelepülés a népszerű. Bent nincs légkondi. A fiatal pultos lány kedves, mosolygós, ha éppen nincs nagy forgalom, ő is kiül a vendégek közé.
Amikor olvastam a Tompa utcai Pepin sörözőről, már attól kezdtem félni, hogy az Angyal zárt be és helyén nyílt a Pepin, de szerencsére szó sincs erről, Budapest új Ráday utcájában, ahol kocsma vendéglőt ér, új és jó hely nyílt. A Pepinben sörkorcsolyák ugyan nincsenek, hacsak a ropit nem számítjuk annak, de a sörválaszték az impozáns.
Mi a csapon levő sörökből kértünk egy-egy pohárral, hárman voltunk, így egy körben ki tudtuk pipálni mind a hármat. Kettő közülük ismerős volt már, a tapolcai Stari Ír vöröse és Prémium Pilse. A harmadik volt az Ubieklektik egy érdekes, IPÁs sör, melyet, mint a kedves csapos hölgy jelezte, nem amerikai, hanem osztrák komlóval készítettek. Nekem persze ez ízlett legjobban. Annyira jól, éreztük magunkat, hogy még kértünk egy kört, másodjára elosztottunk hárman egy Mia Mia vagy mi a jó izé nevű sört a Legendától, amit még nem ismertem addig (egy komoly búza rejtőzik a sajátos név mögött), valamint egy Horizont Ipát, amit továbbra is imádtunk. Kint ültünk le a hangulatos teraszon, egyébként a beltér is barátságos. Az ételrovatban a sörválasztékot díjaztam. Jövünk még.