Jót beszélgettünk, kevésbé jót ettünk

Persian Döner Kebab BudapestPersian Döner Kebab Budapest a térképen

Átlagos 2023. szeptemberben, kollégákkal járt ittÉrtékelt: 2023. szeptember 6.
Kis egyszemélyes gírosz büfé a Boráros téren a Dunaház Bevásárlóközpont földszintjén, a HÉV végállomás felőli oldalon. Rendelés és fizetés a kis ablaknál a sétány felől. Helyben fogyasztásra, leülésre nincs lehetőség, sőt esőben még esővédett hely sincs a rendelés idejére. Hasonlóképpen, nyáron meg pont idetűz erősen a nap, szóval ilyen szempontból nem éppen optimális, mert egyáltalán nem védett a hely az időjárás viszontagságai ellen. Egyszemélyes pontként írtam le, a büfét egy iráni perzsa fiatalember viszi mindenesként, aki 6 éve él Magyarországon, de még nem igazán sikerült megtanulnia magyarul. Amíg készült az étel, jobbára angolul, kicsit magyarul vitattuk meg ennek a mikéntjét. Elmondta, hogy az ételekkel kapcsolatosan tudja, érti a magyar kulcsszavakat, de az egyéb hétköznapi témákat illetően egyáltalán nem, bár próbál és szeretne jobban tudni magyarul, de a munka után már fáradt a tanuláshoz, így nehezen halad.
Sok törzsvendég jár ide, az én kollégáim közül is a nagyevő fiúk hamar megkedvelték, ők heti rendszerességgel esznek innen, elvitelre értelemszerűen.
A kínálat a hasonszőrű helyeken megszokott: csirkehúsból készült gírosz (avagy kebab) pitában (1500 Ft), tortillában (1700 Ft), kis tál (2500 Ft), nagy tál (3100 Ft), ugyanezek a variációk hús helyett falafel golyókkal azonos árazással, sült krumpli, baklava (650 Ft), hot dog tortilla (1200 Ft), Pepsi üdítők, kávé, Ayran (400 Ft).
Nagy adag gírosz tálat kértem, amely mellé apró hasábburgonya, kevés jégsaláta, opcionális hagyma, savanyúság, 1 db bolti pita mikróban melegítve, negyedelve járt. Paradicsom, uborka nem volt mellé, szóval nekem ez volt az első negatívum, hogy a zöldség aránya nagyon kevés volt. A másik, hogy a hús túl apróra volt vágva és ki volt szárítva, illetve nemcsak színhús volt benne, hanem rágósabb, bőrös-zsíros részecskék is. Mindent gazdagon megszórt a perzsa fiatalember paprikával, ami egyébként nem volt csípős.
A csomagolás elvileg 100 Ft, de nekem nem kellett érte pluszban fizetni. Az adag valóban nagy, nekem szűken 2 étkezésre elegendő volt, de zöldséget pluszban tettem hozzá.
Összességében nem túl jó, jóindulattal közepes étel, ami ráadásul nem is olcsó, de nagyon kedves, barátságos kiszolgálás. Ezért teszem ajánlottba, de 3 pontnál többet nálam nem ér.
Ételek / Italok:Átlagos
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Átlagos
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:Átlagos
Fényképek (9)
Persian Döner Kebab Budapest - BelsőPersian Döner Kebab Budapest - Étel/italPersian Döner Kebab Budapest - Étel/italPersian Döner Kebab Budapest - Étlap/itallapPersian Döner Kebab Budapest - Külső képPersian Döner Kebab Budapest - Étlap/itallapPersian Döner Kebab Budapest - BelsőPersian Döner Kebab Budapest - Étel/italPersian Döner Kebab Budapest - Étel/ital
Gotthard Hotel Szentgotthárd - Senior 55+ ajánlat fürdőbelépővel
Gotthard Hotel Szentgotthárd