A nagymama magyar konyhája, a legjobb alapanyagokból, szívvel lélekkel. Kizárólag karakteres magyar borokat tartunk és előszeretettel tartjuk azokat a különleges „pultalóli” tételeket, melyeket a borászok a borok valódi imádóinak tartogatnak… A Pest-Buda az ország egyik legrégebbi étterme.
Tovább olvasom >>
Az épület eredetileg fogadónak épült és az 1800-as évekig az is volt. Tetőszerkezete eredeti barokk, földszintjén már évszázadok óta borozó – étterem üzemelt. 2010-ben lehetőséget kaptunk az újra gondolásra mind a konyha, úgy a dizájn tekintetében és 2011 tavaszára sikerült a Pest-Budát újjávarázsolnunk: Ezért dolgozunk a Pest Buda esetében is Litauszki Zsolttal, a Pierrot és a 21 kreatív séfjével, akivel hosszú folyamat során kidolgoztuk a kézműves kenyérlángos sütésének módját, a tokaji aszús házi kolbászunkat és kiválasztottunk számos egyszerű klasszikust a főzelékektől a brassóiig, melyeket szeretnénk elkészíteni…de úgy rendesen Alkotópartnerre leltünk Somlai Tibor belsőépítészben, aki átérezte elképzelésünket a „laza, könnyed klasszikus kisvendéglő, de frissen” tekintetében arculati designban immár másodszor működtünk együtt Ipacs Géza grafikus-designerrel – akit sokan a St. Andrea borok címkéi alapján ismerhetnek – akivel egyre jár az agyunk. Géza az eredeti logo alapján ikonikus arculatot tervezett, mely egyszerre klasszikus és friss – ő alkotta a bárpulton is olvasható szlogent: „A Pest-Buda friss, mint egy jól fésült harmatos mező” Jó szórakozást kívánunk sok szeretettel!
Nagy odafigyeléssel megtervezett, a korszerű és a hagyományos-rusztikus elemeket ügyesen ötvöző, hangulatos beltér. Nyáron igényes terasz, mely Budapest egyik legszebb, történelmi levegőjű utcájára néz. Az étlap fő iránycsapását a klasszikus magyar konyha fogásai jelentik, melyeket igényes kivitelezésben prezentálnak.
A tálalás rusztikus és esztétikus, az árak a Vár-negyedhez igazodnak. A lúdgégetésztával kínált tyúkhúsleves parányi piros lábaskában érkezik, langyosan, ami érthetetlen. Minden csavar nélküli, korrekt házias tyúkleves. A bajai halászlé tetején a megszokottnál több zsiradék, de nem minket ez nem zavar, mert ízletes. Az irdalt hal friss, nem főzték túl, házinak tűnő, remek lebbencstészta van a kellően koncentrált és élvezetes lében. A sertésszűzből készült brassói szaftossága elmaradt az optimálistól, a sertésszűzet kíméletesebben is lehetett volna kezelni. A krumpli állaga, ízesítése jó, összességében élvezetes ez a fogás is. Az aranygaluska kiváló, habkönnyű, ízletes, élvezetes mártásban tálalták. A kiszolgálás formálisan udvarias, de fensőbbséges. Szívélyesnek, kedvesnek aligha mondható. Különlegességeket is felvonultató, szép borlapjuk van.
Jó ideje "bakancslistámon" szereplő étterem volt a Pest-Buda, amely a budai Várban egy szépen felújított középkori műemlék épületben kapott helyet, felette szálloda található. Több várbéli étteremhez hasonlóan ez is a Zsidai-családhoz köthető (és további neves vendéglátó egységek is a belvárosban).
Az étterem gyakorlatilag folyamatosan nyitva tart, mivel a szállóvendégek étkezése is itt zajlik, reggeli, ebéd és vacsora (igény szerint). Elegáns, patyolat-tiszta, igényesen berendezett, ugyanakkor mégsem rideg, hanem hangulatos és barátságos belső tér. Kényelmes ülőhelyek. Reggeli 7-től 11. 30-ig. A reggeli étlapról választottam egy klasszikus omlettet, melyet 2 vagy 3 tojásból készítenek el, s 3 feltétet lehet hozzá választani, én gombát, sonkát és hagymát választottam (1120/1460 Ft). Hozzá friss házi bagett érkezett. Remek, bársonyos állagú cappuccino (730 Ft). A viszonylag rövid étlapon magyar(os) klasszikusok szerepelnek, melyeket a hagyományokat őrizve, de modern eljárásokat alkalmazva, kiváló alapanyagokból készítenek el. A főételek árai 3-5000 Ft között alakulnak. Specialitásuk a kenyérlángos, melyet 4 ízben sütnek (kb. 2500 Ft). Az ételkínálatot szezonális Séf ajánlat gazdagítja. A bortartóban többek között a St. Andrea Pincészet és Vámos Attila (Szomolya) borait láttam. Télen-nyáron van kiülős teraszuk, hagyományos piros-fehér kockás terítős asztalokkal. Kitűnő, felkészült, professzionális személyzet, csillagos 5 pontos kiszolgálás. Szívesen visszatérnék még ide, ez nem kérdéses.
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
Ön a tulajdonos, üzemeltető?
Használja a manager regisztrációt, ha szeretne válaszolni az értékelésekre, képeket feltölteni, adatokat módosítani! Szívesen értesítjük arról is, ha új vélemény érkezik.
1014Budapest, Fortuna u. 3.
06 1 225 0377
Szolgáltatások
ingyenes WIFI akadálymentes élő zene étel elvitelre gyerekmenü házhozszállítás kisállat bevihető parkolási lehetőség zártkörű rendezvény lehetősége