A Pesti Vigadó kiállításainak meglátogatás után benéztem a kávézójukba egy kis szusszanásra. Julius Meinl kávét főznek (eszpresszó: 450 Ft), és érdekes módon a filteres teák is a Julius Meinl brandet képviselik (1 adag tea: 450 Ft). A hazai borválogatást kimérve nem, csak teljes palackkal lehet megvásárolni akár elvitelre, akár helyben fogyasztásra.
A sütemények között főleg jól ismert klasszikusokkal találkozunk (Dobos, Somlói, Isler, Linzer, Sacher) 500-600 Ft-os darabáron. Nekem külső és íz alapján Szamos desszerteknek tűnnek, vagy ahhoz igencsak hasonlatosak. Egy Somlói galuskát ettem, melyet csinos üvegkehelyben tálalnak (400 Ft). Korrekt, karakteres ízek, de nem kimagasló. A pazar környezet miatt mindenképpen érdemes bejönni ide.
A Pesti Vigadó adott otthont a nemrégiben a határon kívüli borászok sétálókóstolójának. A kóstoló előtt mesterkurzust tartottak, ültetett rendszerben, melyre mi nem kértünk belépőt, hanem eleve a sétálókóstolóra érkeztünk, valamivel a kezdet előtt. Az időt azzal csaptuk agyon, hogy a Vigadó kávézójában, ahol egyébként kiváló borokat kínálnak, ettünk egy málnás mousse tortát.
Értékeltem, hogy a cukrot visszafogták, de sajnos a zselatinból a szükséges felett adagoltak hozzá. 4 pontot mindenképpen megérdemel a produkció. A többi süti is izgalmas volt. Nagyon jó volt itt üldögélni, az elején is, meg a kóstoló közben is pihenésképpen. Az árak nem vészesek, a helyszínhez képest abszolút rendben vannak. (A süti 600 ftba került. ) Jó hely ez, megyünk még.