A Petőfi Tanya már évtizedek óta működik ugyanitt, ugyanígy, 20 évvel ezelőtt "már megvolt". Azóta ugyanabban az állapotban konzerválták magukat. Nevét a Petőfi Sándor utcáról kapta, természetesen nincs semmilyen történelmi kötődés Petőfihez, itt az újpasti nagy lakótelep 10 emeletes panelházai tövében.
Hogy valami pozitívummal kezdjem, ingyenesen lehet parkolni előtte. És a kiszolgálás korrekt volt egy fiatal pincér személyében. Az étlap sztenderd magyaros, jól ismert fogások, árban elfogadható, külvárosi átlagárak. Mirelitből, vegetával, olcsó, kommersz alapanyagokból silány minőségben főznek. Az ételek megjelenése és ízesítése kommersz, menzás. Nem is titkolják például, hogy a hal pangasius, az étlapon is szerepel. A spagetti tapadós. A berendezés lelakott, avítt, retró.
De annyira retró, hogy szerintem itt minden a hetvenes-nyolcvanas évekből való! Linóleumos padló a mosdóban a fal is azzal burkolva, és ráadásul rendkívüli szag terjeng benne! Az ételek azok elég borzasztóak voltak! Az egyetlen pozitívum ami itt ért bennünket az a pincér teljesen normális kedves volt velünk!
Most voltunk itt először és utoljára. Az étterem kinézetre egyszerű, tiszta, semmi különös. A kiszolgálás rendben volt, de a pincérnek nem volt egy kedves szava sem hozzánk. A legnagyobb gond az ételekkel volt: langyosan kihozott, zsíros levesek, híg mártás, kiszáradt, ízetlen galuska, száraz hús, stb.
barátságos és családias étterem igazi ízletes kifejezetten magyaros ételek széles választékával,kifogástalan személyzet és ragyogó tisztaság mindenhol,ha valaki csak egyszer volt már itt és ismerősei érkeznek ide biztosan elhozza őket mert finom ételek kulturált környezet és pénztárca barát árak vannak. Mindenkinek ajánlom főleg a gulyást